צלעות טלה
עם תבשיל עכוב
העכוב מגיע לשווקים לקראת סוף אוקטובר.
הצמח קוצני למדי ומצריך ניקוי יסודי לפני הבישול.
בחלק מהשווקים תוכלו למצוא אותו מנוקה מקוצים
ומוכן לבישול.
החומרים ל-4-6 מנות:
לתבשיל העכוב: 1 ק"ג ראשי עכוב, חתוך לקוביות. 1/2 לימון, חתוך לרבעים. 1/3 כוס שמן זית. 1 בצל, קצוץ דק. 1 כף מלח. 1/2 כפית פלפל שחור גרוס. 1 כוס מים.
לצלעות טלה: 6 חתיכות של טלה צעיר, מנוקות. 500 גר' חמאה. פלפל שחור גרוס. מלח.
אופן ההכנת המנה- תבשיל העכוב:
1. מניחים בסיר גדול את העכוב והלימונים ומכסים במים רותחים. מבשלים על אש קטנה
במשך חצי שעה. מסננים היטב ומניחים בצד. 2. מטגנים את הבצל במחבת עמוקה וגדולה עד להזהבה. 3. מוסיפים למחבת את תערובת העכוב ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. 4. מטגנים במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב עדין. 5. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לתבשיל
להתקרר מעט.
צלעות הטלה: 1. מטגנים במחבת עמוקה את הצלעות בחמאה, בערך כ-5 דקות. 2. מוסיפים למחבת את תבשיל העכוב עם מי התבשיל ומכסים. מבשלים על אש קטנה במשך
6 דקות. 3. מתבלים את הכל במלח ופלפל שחור גרוס.
מקור המתכון : http://ifeel.co.il/page/11783 מיתוך מגזין דרך האוכל מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"
|