x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
צלעות טלה
עם תבשיל עכוב
העכוב מגיע לשווקים לקראת סוף אוקטובר.
הצמח קוצני למדי ומצריך ניקוי יסודי לפני הבישול.
בחלק מהשווקים תוכלו למצוא אותו מנוקה מקוצים
ומוכן לבישול.
 
 
 
החומרים ל-4-6 מנות:
 
לתבשיל העכוב:
1 ק"ג ראשי עכוב, חתוך לקוביות.
1/2 לימון, חתוך לרבעים.
1/3 כוס שמן זית.
1 בצל, קצוץ דק.
1 כף מלח.
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
1 כוס מים.

לצלעות טלה:
6 חתיכות של טלה צעיר, מנוקות.
500 גר' חמאה.
פלפל שחור גרוס.
מלח.

אופן ההכנת המנה-
תבשיל העכוב:
1.  מניחים בסיר גדול את העכוב והלימונים ומכסים במים רותחים. מבשלים על אש קטנה
    במשך חצי שעה. מסננים היטב ומניחים בצד.
2. מטגנים את הבצל במחבת עמוקה וגדולה עד להזהבה.
3. מוסיפים למחבת את תערובת העכוב ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
4. מטגנים במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב עדין.
5. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לתבשיל
   להתקרר מעט.
 
צלעות הטלה:
1. מטגנים במחבת עמוקה את הצלעות בחמאה, בערך כ-5 דקות.
2. מוסיפים למחבת את תבשיל העכוב עם מי התבשיל ומכסים. מבשלים על אש קטנה במשך
   6 דקות.
3. מתבלים את הכל במלח ופלפל שחור גרוס.

מקור המתכון : http://ifeel.co.il/page/11783
מיתוך מגזין דרך האוכל
מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה