בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
כבש בתנור
מנה מפוארת וחגיגית שמוגשת על שולחן הסועדים
בשבירת צום הרמדן
 
 
 
המרכיבים (מנה אחת):
1 יח' של אוסובוקו כבש במשקל של 500 גר' או שוק כבש קטנה במשקל של עד 1 ק"ג
   (אם משתמשים בשוק כבש, יש להכפיל את כמויות התבלינים)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור אנגלי
1/2 כפית הל טחון
5 עלי דפנה
1/2 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
4 גזרים, חתוכים לקוביות
1/2 ק"ג סלרי קצוץ
שמן זית לטיגון
2 ליטר מים
 
אופן ההכנה:
שמים את האוסובקו במחבת עם שמן זית ומשחימים.
מעבירים את האוסובוקו לתבנית. מוסיפים את כל התבלינים,
הירקות והמים ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי ב-150 מעלות.
מגישים את האוסובוקו על מצע אורז וירקות מבושלים. 
 
מגשים  לצד ירקות ממולאים וצנוברים לקישוט.
 
 
 
 
מקור המתכון:
של מסעדת "סהרה" 
 
 

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה