כבש בתנור
מנה מפוארת וחגיגית שמוגשת על שולחן הסועדים
בשבירת צום הרמדן
המרכיבים (מנה אחת):
1 יח' של אוסובוקו כבש במשקל של 500 גר' או שוק כבש קטנה במשקל של עד 1 ק"ג
(אם משתמשים בשוק כבש, יש להכפיל את כמויות התבלינים)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור אנגלי
1/2 כפית הל טחון
5 עלי דפנה
1/2 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
4 גזרים, חתוכים לקוביות
1/2 ק"ג סלרי קצוץ
שמן זית לטיגון
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
שמים את האוסובקו במחבת עם שמן זית ומשחימים. מעבירים את האוסובוקו לתבנית. מוסיפים את כל התבלינים,
הירקות והמים ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי ב-150 מעלות. מגישים את האוסובוקו על מצע אורז וירקות מבושלים.
מקור המתכון:
של מסעדת "סהרה"
|