בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

  מנסף כבש מתובל

שפע של תבלינים מעניק לכבש רייח נעים
וטעם מזרחי עשיר.
 
 
 
החומרים :ל - 4 מנות

11/2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
1/2 2 כוסות מים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים גדולים קצוצים גס
5 שני שום קצוצות
750 גרם בשר כבש קצוץ דק (לא במעבד מזון)
2 כפות סומק
כף כמון
1 כף בהרט
מלח לפי התעם לבשר
1 כף מלח לאורז
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
100 גרם צנוברים מטוגנים
 
אופן ההכנה :
האורז –
בסיר מחממים 3 כפות שמן זית . מוסיפים כוס וחצי אורז וכף מלח ומטגנים
כמה דקות עד שכל האורז מצופה בשמן.
מוסיפים 21/2 כוסות מים חמים, מערבבים, מכסים את הסיר, מעבירים לאש קטנה
ומבשלים 10 דקות,
מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת במגבת.
 
לבשר-
מחממים 1/2 כוס שמן זית במחבט גדולה מטגנים את הבצל עד שיזהיב, לקרת הסוף מוספים את
השום,
מוסיפים את הבשר ובוחשים מייד כדי שלא יבצרו גושים ומטגנים עד שהבשר ישחים .
מוספים את העגבניות הקצוצות ואת התבלינים תוך כדי בחישה מתמדת, ממשיכים בבישול לעד
10 דקות.
מעבירים את הבשר והאורז לסיר אחד מוספים את הפטרוזיליה ומערבבים עד שהתבשיל מקבל צבע
אחיד.

ההגשה –
10 דקות לפני ההגשה מוזגים מנה מהתערובת של האורז והבשר על פיתה גדולה, מפזרים
את הצנוברים ומחממים בתנור ,כל השמן והטעמים נספגים בפיתה .
עם סלט ערבי גדול הכל נהפך למעדן אחד גדול.
 
 
מקור המתכון :
גולשים
 
 
 
                                                 לעשן בכל מקום !
                                        ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה