מנסף כבש מתובל
שפע של תבלינים מעניק לכבש רייח נעים
וטעם מזרחי עשיר.
החומרים :ל - 4 מנות
11/2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן 1/2 2 כוסות מים 3 כפות שמן זית 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 3 בצלים גדולים קצוצים גס 5 שני שום קצוצות 750 גרם בשר כבש קצוץ דק (לא במעבד מזון) 2 כפות סומק כף כמון 1 כף בהרט מלח לפי התעם לבשר 1 כף מלח לאורז צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה 100 גרם צנוברים מטוגנים
אופן ההכנה : האורז –
בסיר מחממים 3 כפות שמן זית . מוסיפים כוס וחצי אורז וכף מלח ומטגנים כמה דקות עד שכל האורז מצופה בשמן. מוסיפים 21/2 כוסות מים חמים, מערבבים, מכסים את הסיר, מעבירים לאש קטנה
ומבשלים 10 דקות, מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת במגבת.
לבשר- מחממים 1/2 כוס שמן זית במחבט גדולה מטגנים את הבצל עד שיזהיב, לקרת הסוף מוספים את
השום, מוסיפים את הבשר ובוחשים מייד כדי שלא יבצרו גושים ומטגנים עד שהבשר ישחים . מוספים את העגבניות הקצוצות ואת התבלינים תוך כדי בחישה מתמדת, ממשיכים בבישול לעד
10 דקות. מעבירים את הבשר והאורז לסיר אחד מוספים את הפטרוזיליה ומערבבים עד שהתבשיל מקבל צבע
אחיד.
ההגשה – 10 דקות לפני ההגשה מוזגים מנה מהתערובת של האורז והבשר על פיתה גדולה, מפזרים
את הצנוברים ומחממים בתנור ,כל השמן והטעמים נספגים בפיתה . עם סלט ערבי גדול הכל נהפך למעדן אחד גדול.
מקור המתכון :
גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|