טלה עם חיטה ירוקה
לוף וירקות שורש
עם לה מצתם חיטה ירוקה (פריקי)
אפשר להחליף את החיטה הירוקה בבורגול גס.
החומרים ל-4 מנות: · 1/4 כוס שמן זית · 1 שוק טלה, צעיר · 3 גזרים, חתוכים גס · 300 גר' לוף, קצוץ · 1 בצל, חתוך גס · 1 כרישה, חתוכה גס · 4 שיני שום, קצוצות · 1 כוס פריקי (חיטה ירוקה קלויה) · מלח, לפי הטעם · פלפל, לפי הטעם · ½2 כוסות מים רותחים · 4 כפות דבש · צרור כוסברה, קצוץ
אופן ההכנה: 1. מחממים בסיר עם תחתית כפולה שמן זית. סוגרים את הבשר עד השחמה. 2. מוסיפים את הירקות ומטגנים בסיר כ-3 דקות. 3. מוסיפים פריקי, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מים רותחים. מבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה. 4. לפני ההגשה יוצקים על כל מנה כף דבש וכוסברה קצוצה
|