בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
טלה עם חיטה ירוקה
לוף וירקות שורש
עם לה מצתם חיטה ירוקה (פריקי)
אפשר להחליף את החיטה הירוקה בבורגול גס.

 



 
החומרים ל-4 מנות:
· 1/4 כוס שמן זית
· 1 שוק טלה, צעיר
· 3 גזרים, חתוכים גס
· 300 גר' לוף, קצוץ
· 1 בצל, חתוך גס
· 1 כרישה, חתוכה גס
· 4 שיני שום, קצוצות
· 1 כוס פריקי (חיטה ירוקה קלויה)
· מלח, לפי הטעם
· פלפל, לפי הטעם
· ½2 כוסות מים רותחים
· 4 כפות דבש
· צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר עם תחתית כפולה שמן זית. סוגרים את הבשר עד השחמה.
2. מוסיפים את הירקות ומטגנים בסיר כ-3 דקות.
3. מוסיפים פריקי, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מים רותחים. מבשלים
במשך 30 דקות על אש נמוכה.
4. לפני ההגשה יוצקים על כל מנה כף דבש וכוסברה קצוצה
 
מקור המתכון :
http://www.ifeel.co.il/page/5758
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה