בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

מנסף כבש והל

מאכל קדרה עם כבש ואורז בניחוח הל.
מאכל קדרה ערבי, שיש לכל מטבחי האזור,
גם אצל הבדואים והדרוזים.
 ארוחה נהדרת שאפשר להכין מראש.


 
החומרים:
6 נתחי ירך של כבש או אוסובוקו
1 כוס שמן זית
1 כוס צנובר
1 כפית הל טחון
5 עלי דפנה
1 כפית מלח
4 גרגירי פלפל אנגלי שלם
½ קילו אורז
6 פיתות מהטאבון

שלבי ההכנה:
1. בסיר עם שמן מטגנים את הצנובר מעט (שלא יישרף). מסננים ומוציאים.
2. באותו שמן מטגנים את הבשר כ-5 דקות ו"סוגרים" אותו מכל הצדדים,
מסננים ומוציאים.
3. ממלאים מים בסיר חדש ומניחים את הבשר בתוך המים ל-3 שעות בישול.
מוסיפים את כל התבלינים לסיר.
4. בסיר נוסף - לוקחים את השמן שבו טוגן הצנובר ושופכים.
מוסיפים את האורז ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים כליטר מים
(מאלה שבושלו עם הבשר).
בוחשים כ-5 דקות, מכסים ל-5 דקות ומורידים מהאש.
5. מניחים את הפיתות על מגש, מערימים את האורז מעל,
מסדרים את נתחי הבשר – מקשטים בצנובר ומגישים.

 
 
מקור המתכון :
http://www.haimtov.co.il/GoodLife/Inner.aspx?
מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"
 
 כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה