מנסף כבש והל
מאכל קדרה עם כבש ואורז בניחוח הל.
מאכל קדרה ערבי, שיש לכל מטבחי האזור,
גם אצל הבדואים והדרוזים.
ארוחה נהדרת שאפשר להכין מראש.
החומרים: 6 נתחי ירך של כבש או אוסובוקו 1 כוס שמן זית 1 כוס צנובר 1 כפית הל טחון 5 עלי דפנה 1 כפית מלח 4 גרגירי פלפל אנגלי שלם ½ קילו אורז 6 פיתות מהטאבון
שלבי ההכנה: 1. בסיר עם שמן מטגנים את הצנובר מעט (שלא יישרף). מסננים ומוציאים. 2. באותו שמן מטגנים את הבשר כ-5 דקות ו"סוגרים" אותו מכל הצדדים, מסננים ומוציאים. 3. ממלאים מים בסיר חדש ומניחים את הבשר בתוך המים ל-3 שעות בישול. מוסיפים את כל התבלינים לסיר. 4. בסיר נוסף - לוקחים את השמן שבו טוגן הצנובר ושופכים. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים כליטר מים (מאלה שבושלו עם הבשר). בוחשים כ-5 דקות, מכסים ל-5 דקות ומורידים מהאש. 5. מניחים את הפיתות על מגש, מערימים את האורז מעל, מסדרים את נתחי הבשר – מקשטים בצנובר ומגישים.
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|