לוביה עם כבש
לוביה או שעועית ירוקה בעגבניות ובשר כבש
תבשיל פופולרי ומקובל בכל המגזר הערבי
מתכון ל - 4-6 מנות החומרים : 500 גרם לוביה צעירה או לוביה ארוכה ללא סיבים,
חתוכה לקטעים באורך 4 ס"מ שמן זית לטיגון 700 גרם שוק או כתף כבש, חתוך לפרוסות
2 בצלים גדולים קצוצים גס 2 כפיות פלפל שחור טחון טרי 1 כפית פלפל אנגלי טחון 4 ענפי תימין (קורנית) טריים או 1 כפית תימין יבש 2 כוסות עגבניות אדומות, קצוצות 1 כפית סומאק או מיץ מחצי לימון 2 כפות מלאות רסק עגבניות
אופן ההכנה : משחימים בשר עם בצל אחד בסיר עם שמן זית חם. מתבלים בפלפל שחור, פלפל אנגלי ו-3 ענפי תימין ומערבבים היטב. כשהבשר משחים, מוסיפים בהדרגה מים פושרים עד לכיסוי. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהבשר רך. מחממים לוביה ובצל בווק או בסיר אחר. מערבבים פעם אחת, ומוסיפים 1-2 כפות שמן זית, קצת פלפל שחור ואת ענף התימין שנותר. מקפיצים-מערבבים במשך 3 דקות בלי לשבור את התרמילים. מוסיפים לסיר הלוביה כוס מנוזלי הבישול של הבשר, ומבשלים 3 דקות בלי מכסה. מכבים את האש ומשאירים במחבת. כשהבשר מוכן, מעבירים את רוב הנוזלים שלו לסיר עם הלוביה. מוסיפים לסיר הבשר עגבניות וממליחים. מוסיפים סומאק או מיץ לימון ומבשלים, עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים רסק עגבניות ועוד מצקת או שתיים מנוזלי הבישול שבמחבת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הלוביה והבצל ועוד שתי מצקות מנוזלי הבישול, ומבשלים יחד 15 דקות. בתום הבישול הרוטב צריך להיות סמיך יותר ממרק, אך לא כבד מדי (מדללים במי בישול או מצמצמים, לפי הצורך).
הדפס דף זה
|