x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
בורגול עם טלה
תבשיל טלה טחון, שמגישים על מצע של בורגול,
או קוסקוס בלדי (מפתול) או תלולית של חומוס .
 

 
חומרים ל-6 מנות:
750 גרם טלה טחון
4 כוסות בורגול גס
שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 כף שטוחה בהראט (ראו מסגרת)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס ציר טלה (של "מרינדו") או מים
3-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף תרכיז רימונים
2 כפות צנוברים קלויים
 
אופן ההכנה:
משרים בורגול במים למשך 3 שעות, עד שהמרקם נעשה נגיס.
מחממים מחבת כבדה עם שמן זית, ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה.
מוסיפים בשר טחון, ומטגנים להשחמה, תוך כדי פירור הבשר.
מתבלים בבהראט, מלח ופלפל, מוסיפים ציר טלה או מים,
ומבשלים 5 דקות עד לאידוי.

להגשה:
מסדרים את הבורגול בצלחות הגשה, כך שבמרכז נשארת גומחה לבשר.
עורמים את הבשר החם, מתבלים במעט פטרוזיליה,
תרכיז רימונים וצנוברים ומגישים מיד.

מקור המתכון:
http://food.walla.co.il/?w=//846683

 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה