בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
תבשיל בשר טלה
עם "עכוב"
עקוב מנוקה
 
החומרים :
1 ק"ג עכוב
כ- ½ 1 ק"ג חזה, כתף או צוואר טלה, חתוך ל- 6 חלקים
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ובהר (לא בהרט)
שמן זית
2 בצלים, חתוכים לקוביות
3 שיני שום, קלופות
2 או 1 גבעולי טימין
צרור פטרוזליה קצוצה
 
אופן ההכנה:
חותכים את שורש העכוב וזורקים, מסירים את העלים השחורים
שמכסים את הגבעול וזורקים
מסירים את הקוץ שבראש הגבעול וזורקים. פורסים את הגבעול הנקי
מחממים שמן זית במחבת
מתבלים את נתחי הבשר ומשחימים אותם מכל הצדדים
מעבירים לסיר, מוסיפים כ- 1 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מכסים
מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה
מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצלים, השום והטימין
ומטגנים עד שהבצל שקוף
מוסיפים את העכוב ומבשלים על להבה נמוכה כ- 15 דקות
מוסיפים את תוכן המחבת לסיר ומבשלים יחד עוד חצי שעה
מפזרים על המנה את הפטרוזליה ומגישים עם אורז לבן

 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה