בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
קבאב שאמי
קבב אסלי בסגנון בהגשה  סורי
י

 
המרכיבים (4 מנות):
לקציצות :
1 ק"ג בשר כבש טחון
200 ג"ר צנובר
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 בצלים קצוצים דק
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
 
לרוטב עגבניות:
2 ק"ג עגבניות קלופות ואפויות בתנור עד שיתרככו
1 כפית מלח
1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ או יותר לפי הטעם
1 כפית כמון

לאורז:
2 כוסות אורז
1 כפית פלפל לבן
2 כפית מלח
1/2 כפית הל טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
2 כפית אבקת מרק בקר
31/2 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
הקבב:
מערבבים את כל החומרים יחד ומגלגלים לקציצות מאורכות.
צולים את הקציצות על הגריל פחמים עד בערך 70% מדרגת העשייה המלאה .

הרוטב:
טוחנים את העגבניות במעבד מזון ידני או במטחנת בשר .
מוסיפים מלח, פלפל ירוק חריף, כמון ומערבבים.

האורז:
מכניסים את כל החומרים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום לבישול של עוד 10 דקות
בערך, מכבים ובוחשים , מכסים במגבת מקופלת ועל המגבת מניחים את המכסה,
ומנחים שיתקרר בערך 20 דקות.

הרכבת המנה :
שמים את האורז המבושל בצורה של כיפה במרכז מגש עגול שאפשר להכניס לתנור,
מניחים את קציצות הקבב מסביב לאורז, ומזלפים מעל הכל את רוטב העגבניות.
עוטפים היטב את הקערה בנייר כסף, ומכניסים אותה לתנור חם מאוד,
למשך 10-15 דקות.
 

 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה