בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

טלה בגלילת חציל

 ברוטב טחינה
 
 
החומרים :
1 שמן לטיגון עמוק
2 חצילים גדולים - פורסים לפרוסות לאורכם בעובי של
1/2 ס"מ מומלחים ומונחים במסננת להוצאת הנוזלים,
למשך שעה לפחות.
1/2 כוס שמן זית

לקציצות :
1 בצל קצוץ דק
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
3-4 שיני שום כתושות
4-5 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח לפי הטעם
1 כפית שטוחה פלפל שחור
3 כפות פרורי לחם

לרוטב :
2 כוס טחינה מעובדת ומתובלת (מתכון רגיל של רוטב טחינה)מדוללת עם
1/2 כוס מים.

הכנת הקציצות :
מחממים שמן זית על להבה נמוכה ומזהיבים את הבצל.
בקערה מערבבים יחד את הבצל המטוגן (ללא השמן) עם כל חומרי המלית,
מערבבים היטב לעיסה אחידה ומשהים כחצי שעה למיצוי הטעמים.
מעיסת הבשר יוצרים קציצות מוארכות,
ומטגנים בשמן הזית שנותר לנו מטיגון הבצל.
הכנת המנה :
מטגנים את פרוסות החציל בשמן חם משני הצדדים, עד שישחימו מעט ,
ומניחים על נייר סופג.
מגלגלים את הקציצות בפרוסות החציל המטוגנות, מסדרים על צלחת הגשה ויוצקים את הטחינה המתובלת
מעל, ומכניסים לתנור חם מאוד למשך 15 דקות .
מגישים חם ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה .
 
מקור המתכון :
גולשים
 
 
 כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה