טחינה מעובדת זה כבר ענין של טעם, יותר/פחות לימון, יותר/פחות שום , יותר/פחות מלח, סמיך/דליל עם תוספת פטרוזליה או בלי.
מתכון סטנדרטי החומרים:
1 כוס טחינה גולמית מסוג טוב 1/2 כוס לימון טרי 4 שיני שום כתוש 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 1/2 כפית מלח מים
ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים ובוחשים היטב, מוסיפים מים לפי המירקם והסמיכות הרצויה (הטחינה נוטה להתקשות במקרר, לכן יש להתחשב בכך). כדי ליצור טחינה ירוקה "אסלית" יש להוסיף בעונה עלי שום ירוק, כתחליף לשום הכתוש. יש שמוספים עוד פטרוזיליה מעובדת במעבד מזון כדי ליצור את הטחינה הירוקה. הכל טוב וטעים.
מקור המתכון : גולשים
שלום שמי אבי ששון אני המקים והעורך של האתר
מתכונים מהמטבח הערבי בישראל בין היתר אני מספק לאנשים מידע חשוב אך להשתמש בחינם במוצרים טבעיים שישפרו את בריאותם, כולל אומגה 3 מהצומח, תוסף סידן וויטמינים ללא צריכת כדורים ועוד... לפרטים נוספים לחצו להתחזק ולהרוויח ונפגש.
|