x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
 מעיים כבש ממולא


 
החומרים:
1 ק"ג מעיים כבש נקיים
300 גרם בשר כבש חתוך קטן קטן
100 גרם שומן כבש "לייה" חתוך קטן קטן
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס אורז שטוף
1 כפית בהרת
1 כפית מלח
2 ליטר מים חמים
שמן זית

אופן ההכנה:
משרים את המעיים במים עם כפית מלח לימון ל 1/2 שעה.
מערבבים את כל החומרים של המילוי ולשים בידיים.
ממלאים את המעיים עם התערובת בערך 3/4 מהכמות המלאה,
כדי לאפשר לאורז לתפוח.
קושרים את הקצבות וכל 15 ס"מ כך יוצרים כמו נקניקיות.
(הקשירה בעזרת חוט "שפגת" או כל חוט שיעמוד בחום,
כמובן לא חוט סינטטי)
מעבירים את הכרשה למים לבישול של 10 דקות בחום נמוך.
מוצאים מהמים, מורחים בשמן זית וצולים בגריל או בתנור.
הכרשה מוכנה כשצבעה הופך לחום בהיר, ומראה צלוי.
 
 
מקור המתקון:
גולשים
 


 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה