בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
בורגול עם בשר כבש
ופול ירוק

 
החומרים :
1 ק"ג תרמילי פול ירוק
1 כוס בורגול גס
1/2 ק"ג בשר כבש
1 בצל קטן קצוץ
3 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח

לעיטור:
2 כפות כוסברה קצוצה דק
2 שיני שום קצוצות דק

אופן ההכנה :
1. קולפים את תרמילי הפול ושוטפים את הגרעינים (מתקבל בערך כוס
    וחצי של גרעינים) ומסננים .
2. מחממים בסיר חצי מכמות השמן ומוסיפים את הפול, הבשר והבצל.
    מטגנים על אש קטנה, כ-10 דקות, תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים את המים הרותחים עם המלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה
    כ-30 דקות בסיר מכוסה.
4. שוטפים את הבורגול ומסננים. מוסיפים את הבורגול המסונן לתבשיל וממשיכים
    לבשל על אש גבוהה עד שהמים ייספגו (כ-15 דקות). ממשיכים לבשל עוד
    כ-10 דקותעל אש נמוכה.
5. בשמן שנותר משחימים, במחבת נפרדת, את הכוסברה עם השום.
    מפזרים מעל המנה ומגישים.
 

מקור המתכון :
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-560753,00.html

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה