x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
קובה בורגול מטוגן
מתכון קל ופשוט להכנת קובה מטוגן מהמטבח הערבי
 


 
המצרכים:
לציפוי:
1/2 ק"ג בשר טחון (עגל או כבש או תערובת של שניהם)
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס מים חמים, לא רותחים.
2 כוסות בורגול (עדיף מהסוג הדק)
פלפל שחור ופלפל אדום לפי הטעם (1/4-1/2 כפית)
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
 
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון (עגל או כבש או תערובת של שניהם)
1/2 כפית מלח
פלפל שחור ופלפל אדום לפי הטעם (1/4-1/2 כפית)
1- 2 בצלים גדולים קצוץ דק
1/4-1/2 כוס צנוברים קלויים
 
אופן ההכנה
הכנת הציפוי:
משרים את הבורגול בכוס המים החמים למשך כשעה בכדי שיספוג את המים ויתרכך.
לאחר שהתרכך, טוחנים את הבורגול עם הבצל.
והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת המילוי:
מטגנים את כל מצרכי המילוי במחבת עם מעט שמן, מקפידים לערבב
נמרצות לפירור הבשר, עד ליבוש כל הנוזלים.
 
להכנת הקובה:
לוקחים עיגול מעיסת הבצק ומחזיקים אותו באגרוף יד אחת, מרטיבים
אצבע ביד השנייה ויוצרים חור בעיגול כדי ליצור מעין כוסית קטנה למילוי.
דוחפים מהמילוי אל תוך החלל שנוצר, יוצרים קציצה מוארכת מעט, סוגרים
ומהדקים היטב.
מטגנים את הקובה עד להשחמה בשמן חם מאוד כדי שלא יתפוררו !
 
מקור מתכון : גולשים  נשלח ע"י מורד
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה