בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

מג'דרה אדומה
מְגַ'דְרָה חמרא
 
מג'דרה מיוחדת ועדינה 
 
 
 
רכיבים:
כף שמן
3 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
1.5 כוסות אורז בסמטי
1 כוס עדשים אדומות קטנות
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
½ כפית תבלין כמון מזרחי
½ כפית כורכום
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
5 כוסות מים רותחים.

אופן ההכנה:
לטגן בכף שמן את הבצל והשום עד לשקיפות.
להוסיף את האורז והעדשים ולערבב היטב.
להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים ולבחוש יחד כדקה.
להוסיף את המים הרותחים להביא שוב לרתיחה, להנמיך את האש ולכסות היטב עם מכסה
(אם המכסה איננו אטום יש לאטום עם מגבת).
לבשל כ 20 דקות - תוך כדי בישול יש לבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים בסיר, אם לא
ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
אחרי תום הבישול יש לכבות את האש ולהמתין 5 דקות לפני ההגשה
 
 
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה