x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
סינייה טלה עם חציל קלוי ויוגורט
קציצות מטלה ועגל,מתובלים טוב, נצלות על מצע של חציל קלוי
מוצפים ביוגורט.

 
חומרים ל-6 מנות:
למצע החצילים:
3 חצילים גדולים (עדיף בלאדי)
6 שיני שום קצוצות
1/2-1/3 כוס שמן זית

לקציצות:
750 גרם תערובת טלה ועגל טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף שטוחה בהראט (ראו מסגרת)
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית, לטיגון

להגשה:
1 כוס יוגורט כבשים (יוגורמה, בית יצחק)
1 כף סומאק

הכנת המנה :
מכינים את הקציצות: מערבבים את החומרים ולשים בידיים כ-5 דקות להטמעת
הטעמים. מעצבים קציצות בקוטר 3-2 ס׃מ ושומרים בקירור עד לטיגון.
מכינים את מצע החצילים: קולים חצילים על אש גלויה או בגריל,
עד שקליפתם משחירה והבשר מתרכך. מצננים ומסירים את הקליפה.
מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את הקציצות דקה מכל צד רק להזהבה קלה.
מעבירים לנייר סופג.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוסיפים את בשר החצילים הקלויים לאותה מחבת, מתבלים בשום ומשקים בשמן
זית (החציל אוהב לשתות).
מרכיבים את המנה: משטחים את תערובת החצילים בתבנית עגולה (סינייה) ומניחים
עליה את הקציצות. אופים את הסינייה 15-10 דקות להזהבה.
יוצקים יוגורט על הקציצות, מפזרים סומאק ומגישים.

הדפס דף זה !


מקור המתכון:
http://food.walla.co.il/?w=//846683

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה