בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
עוף ביוגורט
 
 
החומרים:
1 כוסות יוגורט 4.5 אחוז שומן
1 כפית כמון טחון
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1 כפית מלח
5 כפות כוסברה טרייה קצוצה
4 כרעי עוף רחוצות ומנוקות
3 כפות שמן זית
2 עלי דפנה
2 מסמרי ציפורן
2 מקלות קינמון קטנים
4 תרמילי הל
2 כפות שקדים קלופים/מולבנים וחצויים
2 כפות צימוקים לבנים

אופן ההכנה:
שמים את היוגורט בקערה וטורפים עד שהוא נעשה קטיפתי ונוזלי.
מוסיפים רבע כפית מלח, כמון, כוסברה טריה,
כוסברה טחונה ומעט פלפל שחור – מערבבים ומשאירים בצד.
זולפים את השמן למחבת ומדליקים להבה בינונית-גבוהה כשהשמן מתחמם,
מכניסים פנימה את ההל, הקינמון, הציפורן ועלי הדפנה.
מערבבים קלות ומכניסים פנימה את הכרעיים ומסדרים בשכבה אחת.
משחימים היטב את הכרעיים מכל הכיוונים ומוציאים לכלי אחר.
כעת מוסיפים את הצימוקים והשקדים ומטגנים קלות עד שהשקדים
משחימים והצימוקים מתנפחים להם.
מחזירים חזרה את העוף והמיצים שנאספו למחבת יחד עם תערובת היוגורט.
מערבבים את כל החומרים יחד במחבת ומשכיבים את הכרעיים האחת ליד השניה.
מביאים לרתיחה עדינה, מכסים, מנמיחים את האש ומבשלים כ 20 דקות
ומערבבים פעם או פעמיים באמצע הדרך.
מסירים את המכסה, מגבירים את האש ומצמצמים את הרוטב
לעוד דקה או שתיים תוך כדי הפיכת הכרעיים.
מצויין להגיש עם אורז בסמטי או אורז מלא אם אתם רוצים להרגיש
שאכלתם בריא. אפשר להעשיר ביוגורט כל מיני מאכלים. מה שחשוב הוא
לטרוף את היוגורט לפני הוספתו ולתת לו להתבשל מספיק זמן כדי
שהחמיצות שלו תפחת והשומן ישתחרר אל תוך הרוטב ויעשיר אותו.


 
הדפס דף זה !
 
מקור המתכון : גולשים
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה