טחינה עם יוגורט
שילוב שיהפוך את הטחינה לקלילה ואוורירית יותר.
אפשר למרוח על פיתה זעתר, לשפוך כרוטב על אורז/סלט ירקות/ בורגול ועוד.
החומרים הדרושים: 3/4 כוס טחינה גולמית מיץ מלימון אחד מלח לפי טעם 1-2 שיני שום קצוצות (לא הכרחי) מים לדילול הטחינה עד סמיכות שמנתית 50 גרם צנובר צרור שמיר/פטרוזיליה קצוצים 1 גביע יוגורט
אופן ההכנה: מדללים את הטחינה עם הלימון ומוסיפים מים עד לקבלת סמיכות של שמנת נוזלית. מוסיפים מלח, שום, צנובר ועשבי תיבול. לבסוף מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות. מתקנים תיבול אם יש צורך. היוגורט נותן גוון קטיפ הולך טוב עם סלטים, כמיטבל לירקות, לדגים וסתם בתוך או על פיתה/לחמניה וכו'
מקור המתכון: http://www.havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=rotev&id=14&start=0&rows_num=11&query_num=1
|