בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

שיפודי עוף ביוגורט ובהרט
משרה מיוחדת לחלקי עוף על גחלים
 

 
המרכיבים:
1/2 ק"ג חזה עוף
1 גביע יוגורט אורגני
1 בצל גדול, חתוך לקוביות גדולות
1 כף לימון כבוש או קליפה מלימון אחד, לקלף לסרטים
1 כף בהארט
צרור קטן כוסברה קצוצה גס
מלח ים גס
לימון
שיפודי במבוק קטנים עם "ידית"

אפן ההכנה:
חותכים את חזה העוף לרצועות ארוכות וצרות.
מערבבים בקערה: יוגורט, בצל, כוסברה, בהרט, לימון כבוש או סרטי קליפת לימון טרי. מוסיפים פנימה את רצועות העוף ומערבבים, משאירים לפחות חצי שעה ולא יותר משלוש שעות.
מוציאים את רצועות העוף מהמשרה, אבל לא מנערים, כך שישארו עטופים ביוגורט ובתבלינים ומשחילים על השיפוד, כל רצועה על שיפוד אחד, כשדוקרים מספר פעמים ופותחים את הבשר (כמו שמעבירים מחט). אפשר גם להתחיל או לסיים בקוביית בצל.
משמנים את רשת הגריל בבצל טבול בשמן זית ומניחים את השיפודים על הגריל. צולים 2 דקות מצד אחד, הופכים, צולים 3 דקות מהצד השני ומורידים מהאש. מפזרים מעל מלח ים גס, וסוחטים מעט לימון טרי.

הדפס דף זה !
 
מקור המתכון:http://www.2all.co.il/web/Editor.aspx?file=PAGE27.asp&SubjRowID=747952&SubjID=27
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה