x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
 מרק תרד עם יוגורט
תרד במטבח הערבי זה סאבנח וכל משאו אחר -תרד,תרד טורקי,עלי סלק
וכדומה זה רק תחליף !
 
 
מרכיבים:

500 גרם תרד - טרי (ראה קוטרת)
1 בצל - קצוץ
2 כף/ות שמן
1 כרישה - קצוצה (או שלושה-ארבעה בצלים ירוקים, קצוצים דק)
0.5 כוס/ות אורז - שטוף ומסונן
יוגורט - שני גביעים
1 שום (שיניים) - שן כתושה (אפשר ומומלץ יותר)
0.5 כפית/ות כורכום - לא חובה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
שוטפים את עלי התרד הטריים בקערה מלאה במים. מסננים וחותכים לחתיכות גדולות (לא קוצצים).
מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שיתרכך ויקבל גוון חיוור. מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים קלות. מוסיפים את הכרישה (או הבצלים הירוקים הקצוצים) ואת האורז. מכסים בארבע כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ–15 דקות, עד שהאורז והתרד רכים. יש להקפיד שהאורז לא יהפוך רך מדי ועיסתי.
בינתיים – טורפים את היוגורט עם שיני השום הכתושות. כשהאורז והתרד מוכנים, מוסיפים את תערובת היוגורט והשום למרק וטורפים היטב. מחממים, אבל לא נותנים למרק להגיע שוב לנקודת רתיחה, כדי שלא יקריש.
ניתן להוסיף קורט כורכום למרק, בזמן שהאורז והתרד מתבשלים. הכורכום יוסיף למרק גוון צהוב חיוור ויפה.
 
מ
 הדפס דף זה !
 
 
 
  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/ 

 

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה