דג ביוגורט
דניס אפוי ביוגורט זעתר וסומאק
המרכיבים (4 סועדים): 4 דגי דניס גדולים בלי עצם המרכזית והסנפרים
12 פרוסות עגבניה בעובי 5 מ"מ
5 גביעי יוגורט 4.5% שומן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
5 שיני שום פרוס לפרוסות דקות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית עמילן (אפשרי קורנפלור)
100 גרם צנוברים קלויים
1/2 כוס זעתר טרי קצוץ או אוגנו או 2 כפות עעתר יבש
1 כף סומאק טרי או יבש
אופן ההכנה: מורחים תבנית אפייה במעת שמן זית, מניחים את פרוסות העגבניה ממליחים ומפלפלים,
מנגבים היטב את הדגים ומניחים כשהצד עם העור פונה מטה. בקערה גדולה, מערבבים את היוגורט עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס, השום ויתרת שמן הזית.
מפזרים מעל את העמילן או הקורנפלור ומערבבים בעזרת מזלג או מטרפה.
יוצקים את רוטב מעל הדגים כך שהם מכוסים באופן שווה.
מפזרים מעל את הסומאק והזעתר. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-7 דקות.
מעבירים את תנור למצב של גריל עליון וצולים במשך 2 דקות נוספות
עד להשחמה חלקית של היוגורט. בודקים בעזרת קיסם או סכין קטנה שהדגים מוכנים,
מפזרים את הצנוברים מעל ומגישים חם או קר.
|