בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
דג ביוגורט
דניס אפוי ביוגורט זעתר וסומאק
 
 
המרכיבים (4 סועדים):
4 דגי דניס גדולים בלי עצם המרכזית והסנפרים
12 פרוסות עגבניה בעובי 5 מ"מ
5 גביעי יוגורט 4.5% שומן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
5 שיני שום פרוס לפרוסות דקות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית עמילן (אפשרי קורנפלור)
100 גרם צנוברים קלויים
1/2 כוס זעתר טרי קצוץ או אוגנו או 2 כפות עעתר יבש
1 כף סומאק טרי או יבש
 
אופן ההכנה:
מורחים תבנית אפייה במעת שמן זית, מניחים את פרוסות העגבניה ממליחים ומפלפלים,
מנגבים היטב את הדגים ומניחים כשהצד עם העור פונה מטה.
בקערה גדולה, מערבבים את היוגורט עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס, השום  ויתרת שמן הזית.
מפזרים מעל את העמילן או הקורנפלור ומערבבים בעזרת מזלג או מטרפה.
יוצקים את רוטב מעל הדגים כך שהם מכוסים באופן שווה.
מפזרים מעל את הסומאק והזעתר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-7 דקות.
מעבירים את תנור למצב של גריל עליון וצולים במשך 2 דקות נוספות
עד להשחמה חלקית של היוגורט. בודקים בעזרת קיסם או סכין קטנה שהדגים מוכנים,
מפזרים את הצנוברים מעל ומגישים חם או קר.
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה