x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מרק בשר כבש
מרק עם הרבה ארומה של תבלינים כוסברה סלרי וקנמון,
שמסתיר את רחו של בשר הכבש, 
אך כמובן חוץ מזה תוכלו לפגוש נתחי בשר כבש.
 
 

 
מרכיבים:
1 ק"ג בשר כבש (רגל)
5 בצלים
2-3 גבעולי סלרי
4-5 ביצים - חלמונים בלבד.
פלפל ירוק - אופציונלי
מלח
פלפל
גרגרי כוסברה
קינמון טחון
1 כף חומץ או יותר – לפי טעם
מעט זעפרן מושרה במים
צרור גדול כוסברה טרייה
6 כוסות מים
שמן
2 כפיות קמח
מיץ לימון טרי או יין

אופן הכנה:

מחממים סיר עם הרבה שמן, חותכים את בשר הכבש לקוביות בינוניות פורסים
את גבעולי הסלרי וחותכים גם את הבצל. מוסיפים לשמן רק אחרי שבודקים שכבר
הספיק להתחמם ומטגנים. מוסיפים את גרגירי הכוסברה לארומה מיוחדת.
מסננים את הבשר המטוגן מהשמן הרב, מחזירים לסיר מקמחים מעט ומערבבים
למניעת יצירת גושי קמח, מוסיפים מים קרים ומתבלים בזעפרן המושרה, במלח ופלפל,
מעט סוכר ובקינמון. מבשלים במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך. מיץ לימון סחוט.
בינתיים קוצצים כוסברה טרייה וטוחנים יחד עם חלמוני ביצה וחומץ
(ניתן לטחון גם פלפל ירוק לחריפות – הכל עניין של טעם אישי).
כשהמרק מוכן יוצקים מעט מרק חם לתערובת הכוסברה ומערבבים למניעת
התקרשות של הביצים (השוואת טמפרטורות), מוסיפים למרק את התערובת המדוללת
ומבשלים כמה דקות נוספות, חשוב לא להגיע לנקודת רתיחה.

להגשה:
יוצקים מרק לצלחת עמוקה ומקשטים בכוסברה טרייה קצוצה.

הדפס דף זה !

מקור המתכון:
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה