בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מרק חמוד
(מרק חמוץ)
מרק חמוץ וחם מתאים לעונות המעבר ומוגש עם שישבארק

 
החומרים להכנת המרק:
1 ק"ג בשר לא רזה במיוחד - אפשר גם עם חתיכת עצם(מאוד מתאים צוואר
        או צלעות או שפונדרה תהיה מעולה גם כן)חתוך לקוביות גדולות. 
3 גזרים - חתוך לקוביות
400 גרם דלעת - חתוכה לקוביות גדולות.
2 י"ח  תפ"א - חתוך לקוביות בינוניות.
צרור גדול של גבעולי הכרפס סלרי שורש את העלים וגבעולים בילבד חתוכים קטן
צרור קטן נענע טרייה - קצוצה.
1 ראש שום - השנים חתוכים לפרוסות .
לימון או מלח לימון לפי התעם
כפית שטוחה כורכום
פלפל שחור
2 כפות מרק עוף אמיתי
 
(כדי שהבשר יהיה  רך אני מכינה את הבשר קודם בסיר לחץ עם הסלרי,
 והגזרים החתוכים. כי הם הירקות הקשים יותר)

 
אופן ההכנה :
להכניס את הירקות לסיר גדול, להוסיף את הבשר המבושל ,
הגזרים יחד עם מי המרק ולהוסיף מים לפי הצורך
ולתבל "במלח לימון" או במיץ לימון + מעט כורכום ולהוסיף נענע יבשה
(רק לאחר הרתיחה) להעביר לאש קטנה ולבשל עד לריכוך הירקות.
להוסיף מרק עוף ופלפל שחור לפי הטעם.
להגיש חם בתוספת "שישבארק"

הדפס דף זה !

מקור המתכון : נעמי
 
                                   לעשן בכל מקום !
                          ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה