מרק חמוד
(מרק חמוץ)
מרק חמוץ וחם מתאים לעונות המעבר ומוגש עם שישבארק
החומרים להכנת המרק:
1 ק"ג בשר לא רזה במיוחד - אפשר גם עם חתיכת עצם(מאוד מתאים צוואר או צלעות או שפונדרה תהיה מעולה גם כן)חתוך לקוביות גדולות. 3 גזרים - חתוך לקוביות 400 גרם דלעת - חתוכה לקוביות גדולות. 2 י"ח תפ"א - חתוך לקוביות בינוניות. צרור גדול של גבעולי הכרפס סלרי שורש את העלים וגבעולים בילבד חתוכים קטן צרור קטן נענע טרייה - קצוצה. 1 ראש שום - השנים חתוכים לפרוסות . לימון או מלח לימון לפי התעם
כפית שטוחה כורכום
פלפל שחור
2 כפות מרק עוף אמיתי
(כדי שהבשר יהיה רך אני מכינה את הבשר קודם בסיר לחץ עם הסלרי, והגזרים החתוכים. כי הם הירקות הקשים יותר)
אופן ההכנה :
להכניס את הירקות לסיר גדול, להוסיף את הבשר המבושל , הגזרים יחד עם מי המרק ולהוסיף מים לפי הצורך ולתבל "במלח לימון" או במיץ לימון + מעט כורכום ולהוסיף נענע יבשה (רק לאחר הרתיחה) להעביר לאש קטנה ולבשל עד לריכוך הירקות. להוסיף מרק עוף ופלפל שחור לפי הטעם.
להגיש חם בתוספת "שישבארק"
הדפס דף זה !
מקור המתכון : נעמי
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|