בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

מרק עדשים חומות/ירוקות

מרק חורף טיפוסי, סמיך ומשביע, שמשמשי לחימום הבטן ולשובע.

החומרים:
3 כוסות עדשים, מושרים במים 12 שעות.
1/2 כוס אורז (לא חייב) שטוף מסונן ומיובש
200 ג"ר שומן בקר מומס או שמן זית
3 בצלים קצוצים
11/2 כפות אבקת בשר
3 ליטר מים חמים
 
אופן ההכנה:
מכניסים את העדשים לסיר עם מים חמים ומבשלים עד שניתן
למעוך את העדשים בקלות בין האצבעות.
מעבירים עם הנוזלים למעבד' מזון, הוסף מים לסמיכות הרצויה.
בסיר הבישול לטגן את הבצל בשומן עד שיזהיב.
העבר את העדשים חזרה לסיר הבישול,הוסף את אבקת המרק ,
וזה הזמן להוסיף את האורז אם רוצים ,
מבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
מגישים עם "קרוטונים" עשויים מפיתה חתוכה לרבועים
קטנים ומטוגנת בשמן זית.
 
 
מקור המתכון :
גולשים
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה