מרק יוגורט
עם פריקה
מרק מהמטבח הערבי בארץ בתוספת חיטה ירוקה
מעושנת שנותנת למרק ארומה מיוחדת.
החומרים:
1/2 כוס פריקה (חיטה ירוקה), שהושרו ללילה במים. 1 ליטר יוגורט 4% או יוגורט ערבי. 4 שיני שום, קצוצים דק. 6 כוסות מרק עוף מרוכז או 6 כוסות מים וכף גדושה אבקת מרק עוף. 2 כפות נענע יבשה מפוררת 2 כפות קמח. 1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים חמים
פלפל לבן ומלח לשיפור הטעם.
אופן ההכנה:
1. לטגן את השום בשמן הזית עד שיזהיב, להוסיף את הקמח והנענע
תוך כדי בחישה במשך 3 דקות.
להוסיף בזליפה את 2 כוסות המים החמים (לא להפסיק לבחוש) וליצור קרם
דליל ולהוריד מהאש.
2. בסיר אחר לבשל את הפריקה במים או בציר המרק,
למשך שעה על אש קטנה,לבדוק שהפריקה בשלה מספיק, ולשמור על רמת נוזלים אחידה (עם יש צורך להוסיף מים חמים. 3. בסיר שלישי להכניס את היוגורט ולחמם (לא להגיע לרתיחה), לטפטף את קרם הקמח שיצרנו, לתוך סיר היוגורט תוך כדי בחישה מתמדת (שלא יווצרו גושים) עד לנקודת הרתיחה . פעולה זאת חשובה , כדי למנוע מהיוגורט להישבר. 4. להמשיך לבחוש ולהוסיף באיטיות את סיר הנוזלים עם הפריקה. להגיע לרתיחה ולהנמיך את האש, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
להגיש חם עם מעט נענע קצוצה מפוזרת.
מקור המתכון: גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|