בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

נזיד דג עם אורז

נזיד זה נותן בכל הבית ריח של תבשיל דגים מטריף .

 
החומרים:
דגים במשקל 2 ק"ג – " מוסאר" או "לוקוס"
או שניהם ביחד אבל טרי בלבד.
1כוס שמן זית
2 כוס אורז עגול
4 בצלים גדולים קצוצים.
מלח
לימונים טריים חצויים ל 2
מים
אופן ההכנה:
לנקות את הדג היטב מהעור ומכל העצמות שניתן להוציא
את הזנב הסנפירים והראש. (לא לזרוק את כל מה שהוצאנו
מהדג.
להמליח במלח את הדג הנקי ולהכניס למקרר ל 3 שעות.
לחמם במחבט את השמן ולטגן את הדג עד שיזהיב טוב טוב.
הוצא את הדג וטגן את הבצל עד שישחים.
להכניס את הבצל, את העצמות, העור, הסנפירים והראש לסיר
עם 3 ליטר מים ולבשל למשך 3 שעות.
את האורז שטוף והשרה במים חמים לחצי שעה.
לסנן את הנוזלים שבושלו עם הפסולת של הדג .
לסנן את האורז מהמים שבו היה מושרה.
להכניס לסיר בישול את האורז, חלקי הדג המטוגן,
ואת כל הנוזלים שבהם בישלנו את עצמות הדג .
(חייב שיישאר לנו לפחות 2 ליטר נוזלים)
לטבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם ולבשל עד שנגיע
לסמיכות הרצויה, וחלקי הדג יתפוררו למגע של המזלג.
עם יש צורך נוסיף מים.
להגיש עם חצאי לימונים טיבול לפי רצון הסועד.

הדפס דף זה !

מקור המתכון:
גולשים
 
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה