בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
נזיד עדשים
עם עלי סלק

החומרים:
11/2 כוסות עדשים חומים או ירוקים,
מושרים במים לפחות 4 שעות.
11/2 חבילה עליי סלק
3/4 כוס בצל קצוץ
צרור כוסברה ירוקה או כרפס (סלרי עלים) קצוץ.
5 שיני שום
3/4 כוס (או לפי הטעם) מיץ לימונים טרי
1 כף קמח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
 
אופן ההכנה:
לשטוף את העדשים היטב לאחר ההשריה, וסנן את המים.
הכנס לסיר עם ליטר מים ובשל עד שהעדשים נמעכות
בקלות בין האצבעות.
בסיר הבישול טגן את הבצל בשמן עד שיזהיב,
הוסף את השום, הסלרי או הכוסברה, והמשך בטיגון לעוד 5 דקות.
הוסף את עלי הסלק והמשך לאדות (ללא תוספת מים) עד שהסלק
יתרכך ויאבד את צבעו. מידי פעם ערבב את התבשיל.
הוסף את העדשים עם הנוזלים ערבב והמשך לבשל,
הוסף את מיץ הלימון, המלח, והפלפל לפי הטעם.
בכוס מים קרים המס את כף הקמח והוסף לתבשיל תוך כדי
בחישה מהירה, מתקבל נזיד סמיך ועשיר, עם יש צורך הוסף
מים לקבלת הסמיכות הרצויה .
להגיש סמיך וחם

הדפס דף זה !

מקור המתכון:
גולשים
  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה