x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"רישטה"
 נזיד עדשים עם אטריות
 
המרכיבים (8 מנות):
2 כוסות עדשים ירוקים/חומים
8 כוסות מים
2-3 כפיות מלח
2 בצלים גדולים
1/3 כוס שמן זית
1/2 1 כפיות כמון
1/2 1 כפיות כוסברה יבשה
1/2 1 כפיות כורכום
חופן אטריות דקות מקמח מלא (או אטריות ביצים ללא צבע מאכל)
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
שוטפים ומסננים את העדשים ושמים בסיר גדול עם מים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה,
עד שהעדשים כמעט מוכנות – כ- 45-60 דקות, תלוי בגיל העדשים.
בינתיים, מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד
להתרככות כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הכמון והכוסברה ומבשלים עוד 2 דקות בבחישה מתמדת.
מוסיפים לסיר ביחד עם האטריות והפלפל השחור וממשיכים לבשל
על אש קטנה כ-15 דקות או עד שהעדשים רכים והאטריות מוכנות.
לפני ההגשה, כותשים פנימה את שיני השום. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים
מים רותחים לפי הצורך. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם סלט
(אפשר גם עם לבנה ופיתות מקמח מלא).

הערות:
אם לא רוצים לטגן, אפשר לבשל את הבצל עם העדשים ולהוסיף
את השמן והתבלינים עם האטריות. אם רוצים להקפיא את המרק,
אין להוסיף את האטריות והשום אלא כאשר מחממים מחדש.

 
 
מקור המתכון: פיליס גלזר
                                   לעשן בכל מקום !
                          ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה