מרק עדשים כתומות
מרק עדשים עדין,דומה למרקים המוקרמים,ממש
ארוחה מלאה בתוספת קרוטונים מפיתה בשמן זית.
חומרים :
שמן זית לטיגון 2 בצלים קצוצים דק 2 גבעולי סלרי קצוצים דק 1 גזר מגורד גס 400 גרם עדשים צהובים 2 ליטר מים 4 פרוסות עצם בקר עם מח, לאחר הרתחה במים ושטיפה 1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון טרי 2 כפות אבקת מרק בשר או עוף מיץ לימון טרי 1 כפית כמון
אופן ההכנה:
1 . מטגנים ומאדים את הבצל, הסלרי,והגזר עד שיתרככו מעט, מוספים את העדשים, המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, הפלפל והכמון. 2. מבשלים בכיסוי חלקי כ-45 דקות או עד שהעדשים רכים אם אתם אוהבים את המרק סמיך מאד אפשר לרסק חלק מהעדשים בבלנדר ולהחזירם לתבשיל, או להשרות את העדשים במים 4 שעות לפני הבישול. 3. מוספים את הלימון ומבשלים לעוד 15 דקות, מגשים חם מאוד עם רצועות פיתה מטוגנת או קרוטונים, ובצד חצאי לימון לתוספת חמיצות לפי הטעם.
הדפס דף זה !
מקור המתכון : http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=107&ArticleID=6086&RecipesCategoryID=317
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|