בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים עדין,דומה למרקים המוקרמים,ממש
ארוחה מלאה בתוספת קרוטונים מפיתה בשמן זית.
 
 
חומרים :
שמן זית לטיגון
2 בצלים קצוצים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 גזר מגורד גס
400 גרם עדשים צהובים
2 ליטר מים
4 פרוסות עצם בקר עם מח,
לאחר הרתחה במים ושטיפה
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון טרי
2 כפות אבקת מרק בשר או עוף
מיץ לימון טרי
1 כפית כמון

אופן ההכנה:
1 . מטגנים ומאדים את הבצל, הסלרי,והגזר עד שיתרככו מעט,
    מוספים את העדשים, המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק,
    הפלפל והכמון.
2. מבשלים בכיסוי חלקי כ-45 דקות או עד שהעדשים רכים אם אתם אוהבים
    את המרק סמיך מאד אפשר לרסק חלק מהעדשים בבלנדר ולהחזירם לתבשיל,
    או להשרות את העדשים במים 4 שעות לפני הבישול.
3. מוספים את הלימון ומבשלים לעוד 15 דקות, מגשים חם מאוד עם רצועות פיתה
    מטוגנת או קרוטונים, ובצד חצאי לימון לתוספת חמיצות לפי הטעם.

הדפס דף זה !

מקור המתכון :
http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=107&ArticleID=6086&RecipesCategoryID=317

 
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, 
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

http://www.tako.co.il
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה