דג מבושל ברוטב לימון
גם במנה זאת משתמשים בדגים ים טריים בילבד, המועדפים ביותר הם : ג'רבידה, לוקוס או בורי.
החומרים: דג אחד במשקל 2 ק"ג 3 בצלים קצוצים 1 כוס שמן זית 1/4 כוס מיץ לימון טרי 1/2 כפית כורכום 1 כפית מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 צנון פרוס דק
אופן ההכנה: נקה וחתוך את הדג לפרוסות, המלח אותו והכנס למקרר למספר שעות. טגנו את הבצלים בשמן הזית עד שישחימו , סננו את כל השמן מהבצל והעבירו לסיר הבישול, הוסף את הכורכום, וקורט מלח, והנח את פרוסות הדגים על הבצל. מזוג מים חמים עד לגובה הדגים, לאחר חצי שעה הוסף את מיץ הלימון , טעם והוסף מלח, כורכום או לימון , והמשך לבשל על אש נמוכה מאוד, עד שהדג מתרכך והרוטב מסמיך.
בהגשה פזר את הפטרוזליה והצנון על הדגים. להגיש עם פיתה לספיגת הרוטב.
הדפס דף זה !
מקור המתכון: גולשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|