בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
דג מבושל ברוטב לימון
גם במנה זאת משתמשים בדגים ים טריים בילבד,
המועדפים ביותר הם : ג'רבידה,  לוקוס או בורי.
 
 
החומרים:
דג אחד במשקל 2 ק"ג
3 בצלים קצוצים
1 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 צנון פרוס דק
אופן ההכנה:
נקה וחתוך את הדג לפרוסות, המלח אותו והכנס למקרר למספר שעות.
טגנו את הבצלים בשמן הזית עד שישחימו , סננו את כל השמן מהבצל
והעבירו לסיר הבישול, הוסף את הכורכום, וקורט מלח,
והנח את פרוסות הדגים על הבצל.
מזוג מים חמים עד לגובה הדגים, לאחר חצי שעה הוסף את מיץ הלימון ,
טעם והוסף מלח, כורכום או לימון , והמשך לבשל על אש נמוכה מאוד,
עד שהדג מתרכך והרוטב מסמיך.
בהגשה פזר את הפטרוזליה והצנון על הדגים.
להגיש עם פיתה  לספיגת הרוטב.

הדפס דף זה !

מקור המתכון:
גולשים

  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה