דג צלוי על גחלים
או בטבון
סוגים רבים של דגים יתאימו למנה זאת אך הדג המועדף לסוג זה של הכנה.
הוא לוקוס דקר קטן,
גם "חאפש", "פרידה", וגם "מוסר-ים" או דג מים מתוקים "ברמונדי" ,
אבל כמובן יש עוד סוגי דגי מים מתטקים שמתאימים לאפיה וגריל סגור.
החומרים: 4 מנות דגים במשקל של 350 עד 500 גרם ליחידה מלח 2פלפל אדום קצוץ (לא הכרחי) 6 שיני שום קטוש צרור גדול כוסברה קצוצה דק שמן זית נייר כסף
אופן ההכנה: מנקים את הדגים מהכסכסים, עברים פנימיים, זימים, וזנב חורצים חריצים אחדים לרוחבו של כל דג. שוטפים היטב, ממליחים ומכניסים למקרר למספר שעות. מכינים עיסה מ- שמן זית, כוסברה, הפלפל והשום. ממלאים את הדגים, מניחים אותם על יריעת אלומיניום גדולה, שתאפשר סגירה הרמטית של כל דג בנפרד. מורחים את הדג בעיסה וסוגרים אותו ביריעת האלומיניום . מכניסים לטבון או מניחים על הגריל פחמים למשך 15 דקות. יוצרים חורים בעזרת שיפוד או מזלג במעטה האלומיניום. והופכים את הדג שהחורים כלפי מטה (לניקוז נוזלים). ואופים לעוד 10 דקות. מגישים על מצע של חסה, עם פלחי לימון, פלפלים, עגבניות, ובצל שניצלו על האש.
מקור המתכון: גולשים
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|