x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

דג ברוטב סומסום

גם במנה זאת משתמשים בדגים טריים מהים, 
הדגים המהעודפים ביותר הם :"ג'רבידה, לוקוס, בורי


החומרים:
דג או שניים במשקל 2 ק"ג
1 כוס שמן זית
4 בצלים גדולים קצוצים
1/2 כוס שמן סומסום
3/4 מיץ לימון טרי
2 כפיות מלח
4 כפות סומסום קלוי
צרור פטרוזיליה קצוצה
מים

אופן ההכנה:
נקה וחתוך את הדג לפרוסות, המלח אותו והכנס למקרר למספר שעות.
הוצא את הדג לחימום לחום החדר. מרח בנדיבות שמן סומסום, הנח בתבנית לתנור,
ואפה עד שצבע הדג מזהיב , בינתיים טגנו בשמן זית את הבצלים עד שיזהיבו.
סננו את השמן, והוסיפו את מיץ הלימון, לבצלים, ערבבו הוסיפו קורט מלח.
ופזרו את הבצל על הדגים, הוסיפו מים חמים עד לגובה הבצל.
החזירו לתנור לבישול של 20 דקות או עד שהרוטב מצטמצם לרוטב סמיך.
להגשה הניחו פרוסות דג ומעל פזרו סומסום ופטרוזיליה קצוצה.

הדפס דף זה !

מקור המתכון :
גולשים

                                   לעשן בכל מקום !
                          ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה