עוף בפילפל
חריף ובצל המנה האסלית היא מתרנגולת בלדי (חומה) עם הרבה בצל מטוגן וחריף, מנה חריפה שאוכלים אותה עם פיתה לניגוב.
החומרים: תרנגולת בלדי בדרך כלל במשקל 1.5 ק"ג או רגילה מס' 1 1.5 גר' בצל קצוץ 4 גמבות או פלפל אדום מרוסק בפומפיה גסה 6 פלפלים חריפים אדומים קצוצים קטן קטו 1 כוס שמן זית 1 כף בהרט
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב, מוסיפים את הרסק , הפלפלים, והמלח. מפרקים את עוף לחלקים ומכניסים לסיר, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה או בתנור למשך שעה עד מקסימום שעה וחצי, לפי כמות הרוטב שנשארת בסיר. מגשים בצלחת ליד ירקות ות-א מאודה.
יש שמגישים את המנה בדומה ל"מוסאחאן"
מקור המתכון : גאלשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|