x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מקלובה עוף
אחת המנות המוקרות והפופולריות מהמטבח הערבי


 
המצרכים :
1 עוף מחולק או נתחי פרגית
5 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות עבות
4 שיני שום חתוכות לרצועות
1 גמבה אדומה קלויה, מקולפת וחתוכה לרצועות
5 כוס מרק עוף צח וחם.
4 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות
1 כוס גרגירי תירס
1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים לא גדולים
2 כוסות אורז עגול .
1 כף גדושה בהרט
1 כפית פלפל שחור
מלח
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה :
מטגנים בסיר כבד את העוף מכל צדדיו או לחלופין, את הפרגית.
כשכל הבשר מושחם, מוסיפים לסיר את השום, התירס והגמבה.
מנמיכים את האש, סוגרים את המכסה, ומניחים לעוף להפריש את מיציו.
יש לבשל 45 דקות. (להוסיף מרק העוף עם יש צורך)
בזמן הבישול, מפרקים את הכרובית לפרחים.
קולפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם לפרוסות עבות ומשאירים
בתוך מים למניעת השחרה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים בו עד להזהבה את פרוסות תפוחי
האדמה, כרובית, ושארית הבצל
משמנים סיר רחב, בעל תחתית עבה, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה,
מעליהן את העוף המבושל. מעל העוף מסדרים את הבצל המטוגן
ומעל לכל את פילחי הכרובית.
כל שכבה צריכה לזכות למנת תבלינים הוגנת. (בהרת, פלפל, ומלח)
שוטפים היטב את האורז במסננת דקה, עד שמי השטיפה צלולים.
שופכים את האורז לסיר שבו בשלנו את העוף,מוספים תבלינים ומערבבים
עם הנוזלים ושאר תכולת הסיר.
את הכל מוזגים לסיר הבישול ומנענעים טיפה את הסיר כדי שקצת אורז
ייכנס במרווחים שנוצרו בין השכבות.
מכסים את התבשיל במרק העוף, שמים את הסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
ואז מנמיכים את הלהבה למינימום האפשרי, ומבשלים בסיר מכוסה עד שכל הנוזלים יתאדו.
שלב זה לוקח בין שעה ל-שעה וחצי בבישול איטי.
מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח מעט.
להגשה - מכסים את פי הסיר במגש גדול או בתבנית גדולה יותר מפתח הסיר.
ובתנועת היפוך מהירה שופכים את תכולת הסיר למגש. מביאים את המגש עם השכבות אל השולחן,

 
מקור המתכון:
גולשים

                                   לעשן בכל מקום !
                          ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה