בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
עוף בזיתים
מתכון לעוף עם זיתים בניחוח בהרט וסומאק


 
החומרים:
עוף טרי מחולק ל - 6 או 8
1/4 כוס קמח
3/4 כפית כמון
3/4 כפית אבקת זירעי כוסברה
מלח לפי התעם
1 כפית כורכום
פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות זיתים ירוקים מגולענים
  (במקור השתמשו בזתים שבורים שהוציאו להם את הגרעינים,
    ולאחר השריאה של 12 שעות במים והחלפת המים לפחות שלושה פעמים,
    להוצאת המרירות מהזתים)
3 כפיות סומאק
1 כפית בהרט
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
שוטפים ומנקים את חלקי העוף.
בקערה קטנה, מערבבים את הקמח עם הכמון, כוסברה התחונה, כורכום,
ופלפל שחור.
טובלים את חלקי העוף בתערובת ומנערים קלות כדי להוציא עודפי קמח.
מחממים את ½ כוס שמן זית במחבת רחבה.
מטגנים את חלקי העוף עד להשחמה .
מוציאים את העוף מהמחבת ומנחים בצד.
מטגנים את הבצל על אש גבוהה, בבחישה מתמדת כ - 5 דקות, עד שוא
מתחיל להזהיב. מפזרים למעלה 2 כפיות סומק, מערבבים קלות ויוצקים
לתוך קדירה (סיניה). מסדרים מלמעלה את העוף.
בקערה מערבבים את המים, עם כפית בהרט, מלח והזיתים,
מביאים לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים את האש,
מכסים ומבשלים כ - 45 דקות.
מפזרים למעלה את יתרת הסומק והפטרוזליה הקצוצה.
מגישים עם אורז.
 

מקור המתכון : גולשים

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה