מדפונה עוף וירקות
עוף עם ירקות ועשבי תיבול ובהרט.
מדפונה" הוא מאכל ערבי מסורתי שפרוש שמו "קבור". מדובר בנתחי בשר (או צאן או עוף) הקבורים באדמה מתחת לגחלים לוחשות עם ירקות ותבלינים ל- 3-4 שעות.
במתכון vזה נילמד שניתן לאפות את העוף גם בתנור ביתי.
מצרכים : 1 עוף גדול ושמן, נקי מנוצות ושאריות אחרות 1 גליל רדיד אלומיניום 2 תפוחי אדמה בינוניים 1 גזרים בינוניים חתוך
3 בצלים בינוניים
צרור גבעולי זעתר טרי 8 שיני שום שלמות, קלופות 1 לימון פרוס דק עם הקליפה 1 כף שטוחה מלח 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס 1 כף שטוחה בהרט חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה 1. במקרה של אפיה בתנור מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
2. קולפים את כל ירקות וקצוצים גס.
מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית עם שיני השום,
וחצי מכמות התבלינים (המלח, הפלפל והבהרט), מוספים את הירקות ומערבבים . 2. פורסים את רדיד האלומיניום על משטח העבודה , מפזרים על האלומיניום את ענפי הזעתר ועליהם את שארית התבלינים,
ופרוסות הלימון הפרוס.
3. מניחים את העוף במרכז הרדיד על הזעתר והלימון הפרוס כאשר החזה פונה לכיוון שלנו
והגב כלפי מטה.
4. ממלאים את העוף בירקות ואת יתרת הירקות מפזרים לצידי העוף . 5. מקפלים את קצוות רדיד האלומיניום כלפי מעלה, סוגרים את העוף והירקות ,
עד כמה שאפשר. עוטפים את העוף ברדיד האלומיניום נוסף מכל הצדדים תוך כדי הידוק וקיפול הרדיד.
אופכים את העוף על רדיד אלומיניום נוסף וסוגרים שוב.
כך לפחות שלושה שכבות. (שכבות הרדיד צריכות לאטום את העוף לחלוטין ולשמור על כל הנוזלים, הטעמים והארומה של התבשיל במשך זמן הבישול הארוך בתנוראו באדמה). 6. צולים את העוף באדמה מתחת לחול של המדורה או בתנור בחום 160 מעלות
במשך 3-4 שעות.
7. לפני ההגשה לפתוח בזהירות את נייר הכסף על ידי חיתוך לאורך ,
במקרה של צליה במדורה, לנער היטב את העוף לפני הפתיחה, להורדת כל שאריות החול.
להגיש מייד עם פתיחת החבילה, עם רדיד האלומינים על מגש או צלחת גדולה.
מקור המתכון : גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|