עוף בגזר
תבשיל עוף מיוחד מהמטבח הערבי שמוספים בו סוכר לבשר !
חומרים: 4 רבעי עוף 1 ק"ג גזר 5 שיני שום 1 כוס מים 3 כפות שמן שמן זית 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף סוכר 1/4 כפית כורכום 1 כפית בהרט 1/4 כוס שמן זית לטיגון קורט מלח מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה: קולפים את הגזרים וחותכים גס בגדלים שונים. בקערה מכינים תערובת של: 3 כפות שמן זית, שום קטוש,פלפל שחור,כורכום, בהרט ומלח מורחים את העוף בתערובת, מוסיפים את הגזר לקערת תערובת התבלינים, מקפיצים כדי שכל הגזר יתובל. מחממים סיר רחב,
מכניסים את חלקי העוף ומטגנים ביתרת השמן טיגון קצר מכל צד. מוציאים את העוף, מכניסים את התערובת עם הגזר לסיר,
ומפזרים מעל את הסוכר, מעבירים את הסיר לאש בינונית-נמוכה,מכסים ומאדים כחצי שעה. מניחים מעל הגזר את חלקי העוף ואת כל הנוזלים שהגיר בעת ההמתנה. מוסיפים כוס מים, מבשלים על אש קטנה שעה. 15 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים מיץ מלימון אחד.
מקור המתכון : גולשים
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
|