המרכיבים:
6 אפרוחים (או חצאי עופות קטנים)
1 ק"ג בצל קצוץ
2 כוסות שמן זית
200 גרם צנוברים
50 גרם סומאק
6 פיתות גדולות (פיתות טאבון)
6 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות מבושלים במי מלח
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1. שמים את האפרוחים או חצאי העופות בתבנית אפייה.
2. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ואופים עד שהם מוכנים.
3. מטגנים את הבצל בשמן זית, בטיגון אטי מבלי להשחים, עד שהבצל מתרכך היטב.
4. מוסיפים לבצל את הצנוברים והסומאק ומקפיצים יחד עד לקבלת צבע זהוב.
5. לפני ההגשה שמים על כל פיתה מעט מהבצל ושמן הזית.
6. מניחים את האפרוח או העוף המוכנים על הפיתה. מוספים את תפוחי האדמה ומכסים בשאר הבצל, השמן, הסומאק והצנוברים.
גיוון: אפשר להחזיר לתנור ולאפות עד שהפיתות פריכות והעוף מתחמם היטב.
מתכון של מסעדת "סהרה"