בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
אפרוח מוחמאר
מתכון דומה למוסאחאן גם בצורת ההגשה, אבל בכל זאת
ניחשב למתכון אפרוחים שונה.
(עופות קטנים עד 1 ק"ג ניתן להסיג בקצביות במיגזר הערבי)

המרכיבים:

6 אפרוחים (או חצאי עופות קטנים)

1 ק"ג בצל קצוץ

2 כוסות שמן זית

200 גרם צנוברים

50 גרם סומאק

6 פיתות גדולות (פיתות טאבון)
6 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות מבושלים במי מלח

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

1.        שמים את האפרוחים או חצאי העופות בתבנית אפייה.

2.        מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ואופים עד שהם מוכנים.

3.        מטגנים את הבצל בשמן זית, בטיגון אטי מבלי להשחים, עד שהבצל מתרכך היטב.

4.        מוסיפים לבצל את הצנוברים והסומאק ומקפיצים יחד עד לקבלת צבע זהוב.

5.        לפני ההגשה שמים על כל פיתה מעט מהבצל ושמן הזית.

6.        מניחים את האפרוח או העוף המוכנים על הפיתה. מוספים את תפוחי האדמה ומכסים בשאר הבצל, השמן, הסומאק והצנוברים.

 

גיוון: אפשר להחזיר לתנור ולאפות עד שהפיתות פריכות והעוף מתחמם היטב.
 
מתכון של מסעדת "סהרה"
 
 

 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה