המצרכים:
60-י"ח עלי גפן טריים
2 כוסות אורז
300 גרם בשר כבש טחון גס
בצל קצוץ דק מאוד
1 שן שום קצוצה דק
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אגוז מוסקט מגורד
100 גרם צנוברים מטוגנים במעט שמן זית
1 כף עלי נענה קצוצים
4 כוסות מים חמים עם כף אבקת מרק עוף ומיץ מ 2 לימונים
הכנה:
1. מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית בסיר, מטגנים בו כדקה את
השום ואת הבצל. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים מעט מאוד תוך כדי ערבוב,
כחצי דקה. מוציאים ומקררם מעט.
2. שוטפים את האורז, שמים אותו בקערה, מוסיפים את כל שאר החומרים
ומתבלים.
3. שמים את עלי הגפן בכלי רחב ושופכים עליהם מים רותחים. נותנים לזה
לעמוד 2-3 דקות ומסננים.
4. לוקחים סיר גדול ומרפדים את תחתיתו בעלי גפן.
5 מלאים את עלי הגפן:
מניכים עלה פרוס כך שצידו המבריק כלפי מטה, ובבסיסו שמין מן המילוי. מקפלים
את שני צידי העלה על המילוי ומגלגלים את העלה מכיוון הבסיס כלפי הקצה.לא
מהדקים מדי, כי הוארז עוד צריך לתפוח, ככה עשים עם כל העלים, ושמים אותם
בסיר המרופד, עם התפר של הקיפול כלפי מטה.
6. מטפטפים מעט שמן זית על העלים הממולאים, שמים עליהם צלחת שטוחה, כדי
שלא יצופו, מוסיפים בזהירותאת תערובת המים, מביאים לידי רתיחה. מנמיחים
את האש ללהבה קטנה ביותר, מכסים את הסיר, עוטפים את חלקו העליון במגבת
ומבל שים 45-כ דקות עד שעה.
הדפס דף זה !
מקור המתכון:
מקור המתכון : http://www.snunit.k12.il/www_recipes/h12.html
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !