x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
עלי גפן ממולאים
לתבשיל זה יש מקום קבוע בשולחן הערבי,
 וכמו כן יש לו עשרות מתכונים
אני מגיש לכם מתכון זה מאמא של ידיד מחליסה שבחיפה.
 
 
המצרכים:
60-י"ח עלי גפן טריים
2 כוסות אורז
300 גרם בשר כבש טחון גס
בצל קצוץ דק מאוד
1 שן שום קצוצה דק
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אגוז מוסקט מגורד
100 גרם צנוברים מטוגנים במעט שמן זית
1 כף עלי נענה קצוצים
4 כוסות מים חמים עם כף אבקת מרק עוף ומיץ מ 2 לימונים
 
הכנה:
1. מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית בסיר, מטגנים בו כדקה את
   השום ואת הבצל. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים מעט מאוד תוך כדי ערבוב,
   כחצי דקה. מוציאים ומקררם מעט.
2. שוטפים את האורז, שמים אותו בקערה, מוסיפים את כל שאר החומרים
   ומתבלים.
3. שמים את עלי הגפן בכלי רחב ושופכים עליהם מים רותחים. נותנים לזה
   לעמוד 2-3 דקות ומסננים.
4. לוקחים סיר גדול ומרפדים את תחתיתו בעלי גפן.
5 מלאים את עלי הגפן:
   מניכים עלה פרוס כך שצידו המבריק כלפי מטה, ובבסיסו שמין מן המילוי. מקפלים
   את שני צידי העלה על המילוי ומגלגלים את העלה מכיוון הבסיס כלפי הקצה.לא
   מהדקים מדי, כי הוארז עוד צריך לתפוח, ככה עשים עם כל העלים, ושמים אותם
   בסיר המרופד, עם התפר של הקיפול כלפי מטה.
6. מטפטפים מעט שמן זית על העלים הממולאים, שמים עליהם צלחת שטוחה, כדי
   שלא יצופו, מוסיפים בזהירותאת תערובת המים, מביאים לידי רתיחה. מנמיחים
   את האש ללהבה קטנה ביותר, מכסים את הסיר, עוטפים את חלקו העליון במגבת
   ומבל
שים 45-כ דקות עד שעה.

 

הדפס דף זה !

מקור המתכון:
מקור המתכון :
http://www.snunit.k12.il/www_recipes/h12.html

 

                                   לעשן בכל מקום !
                          ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה