x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"קוסה מחשי"
קישואים ממולאים
ברוטב עגבניות
 
 
 
החומרים :
20 קישואים קטנים
חצי קילו בשר חתוך לקוביות קטנות קטנות
חצי קילו אורז ארוך שטוף ולא מבושל
שני עגבניות מקולפות וקצוצות לקוביות קטנות
4 כפות שמן זית
1 בצל יבש קצוץ דק מאד
5 כפות רסק עגבניות
חופן נענע קצוצה
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
 
אופן האכנה :
הכנת הקישואים למילוי :
רוחצים את הקישואים ומורידים להם את הקצה של הגבעול.
(ומומלץ ליקטום גם בצד של הפריחה לפעמים יש שם גרגירי חול)
יוצרים חורבמחשיר מיוחד לכך, בכל קישוא ושולפים החוצה את תוך הקישו,
(כך בזהירות מרוכנים את תוך הקישו).
 
הכנת המלית :
מטגנים את הבצל ב 4 כפות שמן זית עד שישחים, מוספים את הבשר לטיגון קצר.
מעבירים את הבצל והבשר עם השמן לתוך קערה ומוסיפים את הארז,
התבלינים והעגבניות הקצוצות ובוחשים קלות.
 
הכנת המנה :
ממלאים כל קישוא במלית עד כדי שלשת רבעים מהקישוא לא בצפיפות כדי להניח
מקום לאורז לתפוח.
מטגנים את הקישואים הממולאים בשמן עמוק עד שהקישו מקבל מסביב גוון מטוגן יפה .
מוצאים מהשמן ומניחים את הקישואים בסיר רחב זה לצד זה,  אפשר עד שתיי שכבות,
בקערה קטנה מערבבים את רסק העגבניות עם שלשה כוסות מים , מלח, וומעת שמן מהטיגון
(לא חייבים אך השמן מוסיף טעם לתבשיל).
ויוצקים את הנוזלים על הקישואים (ברתיחה הראשונים המים חייבים לכסות את הקישואים),
מפזרים מעל חפן נענע קצוצה, ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שעתיים.
או לחילופין בתנור שחומם ל 140מעלות שלוש שעות (בודקים שהנוזלים לא יגמרו).
מגישים חם עם מאת רוטב על הקישואים.
 
 
 
מקור המתכון: גולשים
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה