לרוטב :
2 גבעי יוגורט 4.5% או יוגורט ערבי.
2 בצלים , קצוצים דק.
המים שנותרו לנו מבישול הקישואים !!!
1 וכף שטוחה אבקת מרק עוף.
2 כפות שמן זית.
1/2כוס עלי נענע קצוצה או 2 כפות נענע יבשה ומפוררת
1 כפית גדושה עמילן ערבי או קורנפלור מומס ב 1/2 כוס מים .
פלפל לבן ומלח לשיפור הטעם.
אופן הכנה:
הכנת הקישואים :
שוטפים את הקישואים ומסירים את הקצה של הגבעול , במכשיר המיועד לריקון קישואים,
מרוקנים את תוכן הקישוא.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הבשר, השום והתבלינים ומטגנים אגב ערבוב
עד שהבשר מושחם, מקפידים שהבשר יתפורר.
מוספים את הצנוברים לטיגון של 2 דקות.
מסירים מהאש, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב,
ממלאים את הקישואים בתערובת באופן רופף, מסדרים בסיר נמוך, אפשר ב- 2 שכבות.
מכסים בצלחת גדולה שנכנסת לתוך הסיר, כדי שהקישואים לא יצופו.
מוספים מים 2 עצבאות מעל לצלחת.
מבשלים על אש קטנה כחצי שעה .
מוצאים את הקשואים ומסדרים אותם בסיר שטוח ורחב ללא הנוזלים.
הכנת הרוטב :
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן הזית עד שיזהיב (לא להשחים) , להוסיף את הנענע ולאדות
תוך כדי בחישה במשך 5 דקות.
להוסיף את המים שבשלנו בהם את הקישואים + מרק העוף , ולבשל למשך 20 דקות
על אש נמוכה, לשמור על רמת נוזלים אחידה (עם יש צורך להוסיף מים חמים).
בינתיים בסיר אחר לחמם את היוגורט , עד השלב שלפני רתיחה !
בשלב זה לטפטף את המים והקונפלור ליוגורט תוך כדי בחישה מתמדת
(שלא יווצרו גושים) עד לנקודת הרתיחה .
(פעולה זאת חשובה לכל תבשיל עם יוגורט, כדי למנוע מהיוגורט להישבר.)
להוסיף את היוגורט באיטיות על סיר הנוזלים, להמשיך לבחוש כל עוד הרוטב לא הגיע
לרתיחה.
להוריד מהאש, ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם,
למזוג את הרוטב על הקישואים ולבשל על אש נמוחה כ - 15 דקות.
להגיש חם .
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !