x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
קוסה מחשי
קישואים ממולאים
ברוטב יוגורט 
 
 
החומרים :
לקישואים :
18 קישואים קטנים
1/2 1 כוס אורז פרסי ארוך
400 גרם בשר טלה רזה טחון גס או קצוץ
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
1/2 כוסצנוברים
1 כפית בהרט
 
לרוטב :
2 גבעי  יוגורט 4.5% או יוגורט ערבי.
2 בצלים , קצוצים דק.
המים שנותרו לנו מבישול הקישואים !!!
1 וכף שטוחה אבקת מרק עוף.
2 כפות שמן זית.
1/2כוס עלי נענע קצוצה או 2 כפות נענע יבשה ומפוררת
1 כפית גדושה עמילן ערבי או קורנפלור מומס  ב  1/2 כוס מים .
פלפל לבן ומלח לשיפור הטעם.


אופן הכנה:
הכנת הקישואים :
שוטפים את הקישואים ומסירים את הקצה של הגבעול , במכשיר המיועד לריקון קישואים,
מרוקנים את תוכן הקישוא.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הבשר, השום והתבלינים ומטגנים אגב ערבוב
עד שהבשר מושחם, מקפידים שהבשר יתפורר.
מוספים את הצנוברים לטיגון של 2 דקות.
מסירים מהאש, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב,
ממלאים את הקישואים בתערובת באופן רופף, מסדרים בסיר נמוך, אפשר ב- 2 שכבות.
מכסים בצלחת גדולה שנכנסת לתוך הסיר, כדי שהקישואים לא יצופו.
מוספים מים 2 עצבאות מעל לצלחת.
מבשלים על אש קטנה כחצי שעה .
מוצאים את הקשואים ומסדרים אותם בסיר שטוח ורחב ללא הנוזלים.
 
הכנת הרוטב :
 אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן הזית עד שיזהיב (לא להשחים) , להוסיף את הנענע ולאדות
תוך כדי בחישה במשך 5 דקות.
להוסיף את המים שבשלנו בהם את הקישואים + מרק העוף , ולבשל למשך 20 דקות  
על אש נמוכה, לשמור על רמת נוזלים אחידה (עם יש צורך להוסיף מים חמים).
בינתיים בסיר אחר לחמם את היוגורט , עד השלב שלפני רתיחה !
בשלב זה לטפטף את המים והקונפלור ליוגורט תוך כדי בחישה מתמדת
(שלא יווצרו גושים) עד לנקודת הרתיחה .
(פעולה זאת חשובה לכל תבשיל עם יוגורט, כדי למנוע מהיוגורט להישבר.)
להוסיף את היוגורט באיטיות על סיר הנוזלים, להמשיך לבחוש כל עוד הרוטב לא הגיע
לרתיחה.
להוריד מהאש, ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם,
למזוג את הרוטב על הקישואים ולבשל על אש נמוחה כ - 15 דקות.
להגיש חם .
 
 
מקור המתכון: גולשים

 
 
                                   לעשן בכל מקום !
                          ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
 
לעשן במסעדה, בקניון ואפילו במטוס !
טאקו, סיגירה אלקטרונית ללא רעלים
וניקוטין , פשוט לעשן בכל מקום

http://www.tako.co.il
 
 
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה