חומרים:
1 ראש כרוב גדול בלדי (שאפשר לפורר ממנו את העלים)
מיץ לימון לפי הטעם
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור
4 שיני שום קצוץ
3 כפות שמן זית
מים
למילית:
400 גר' בשר בקר חתוך לקוביות קטן קטן ,
או טחון גס במעבד מזון.
1.5 כוסות אורז
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון או בהרת
אופן ההכנה:
בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים.
פותחים ומפוררים את עלי הכרוב בזהירות כדי לא לחתוך אותם
חתכים שיכבה מעובי הגבעול שבעלה, כדי שלא יבלוט ויקשה
על גלגול העלה.
את העלים מכניסים למים הרותחים, עד שהעלים יתרככו, בערך 10 דקות.
מוצאים לקערה עם מים קרים .
את כל חומרי מילוי מערבבים ולשים לקבלת תערובת אחידה.
מילוי העלים:
מניחים את העלה על משטח עבודה שהחלק הפנימי כלפי מעלה.
במרכז העלה מניחים מילוי בצורה מאורכת. (כמות המילוי לפי
גודל העלה), מכניסים פנימה את שני הקצבות ומגלגלים פנימה
את הצד של הגבעול, על גבי המילוי, מהדקים, ומסדרים בסיר רחב
שכבה של שאריות עלים ומעל מסדרים את הכרוב הממולא
כשהצד הפתוח כלפי מטה. (לא יותר משני שכבות).
על הכרוב מפזרים את השום, השמן, פלפל שחור, ואבקת המרק.
יוצקים מים חמים עד גובה הכרוב פלוס כוס נוספת.
מוסיפים לימון לפי הטעם (יש אפשרות להוסיף תוספת לימון גם בהגשה)
מבשלים באש נמוכה או בתנור 4 שעות.
מקור המתקון:
גולשים