x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"מדייס" חצילים
סירות חצילים ממולאים בבשר
 
 
המצרכים ואופן ההכנה :
1/2 ק"ג בשר טחון בקערה גדולה.
1 בצל גדול - לגרד בפומפיה - לסחוט היטב את הנוזלים, ולהניח בקערה של הבשר
מלח, פלפל שחור,
1 כפית בהרט (מתאים כמעט לכל דבר) לערבב היטב ולהניח בצד לספיגת טעמים.
4 חצילים בנוניים, לקחת את החציל , לשטוף היטב ולנגב.
לחתוך לפרוסות דקות בצורה שיקבלו "סנדוויצ'ים".
כלומר פרוסה אחת לחתוך לא עד הסוף הפרוסה הבאה - כך תקבלו כריך קטן.
כך לעשות עם כל החצילים.
למלא כל "כריך בתערובת הבשר, בעובי 1/2 ס"מ בערך, ולסגור את הכריך.
ליטבול בביצה טרופה ולטגן בשמן חם - להניח בצד ע"ג מגבת נייר לספיגה.
 
להכין רוטב -
1 פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות.
(לחילופין אם לא רוצים חריף - לקחת פלפל מתוק)
ולטגן במעט שמן, להוסיף פרוסות דקות של בצל,
להוסיף מים (בערך כוס וחצי - שניים)
מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, מעט חריפה, מעט רסק עגבניות.
להביא לרתיחה ולהעביר לאש קטנה - להכניס את פרוסות החצילים
המטוגנות לתוך הרוטב ולבשל על אש קטנה בערך
כ- 20-30 דקות - תלוי בכמות. - עם סיר מכוסה למחצה.
אפשר להגיש עם לחם טרי לספיגת הרוטב, או אורז, או תפ"א בכל צורה,
או קיטניות לסוגיהן -
טעים מאוד חם, פושר ואפילו קר.

מתאים גם לסנדוויץ פיתה - אבל תיזהרו - נטייה לשים רוטב יכול ללכלך אתכם.
 
 
 
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?

 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!
http://www.tako.co.il
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה