"מדייס" חצילים
סירות חצילים ממולאים בבשר
המצרכים ואופן ההכנה : 1/2 ק"ג בשר טחון בקערה גדולה. 1 בצל גדול - לגרד בפומפיה - לסחוט היטב את הנוזלים, ולהניח בקערה של הבשר מלח, פלפל שחור, 1 כפית בהרט (מתאים כמעט לכל דבר) לערבב היטב ולהניח בצד לספיגת טעמים. 4 חצילים בנוניים, לקחת את החציל , לשטוף היטב ולנגב. לחתוך לפרוסות דקות בצורה שיקבלו "סנדוויצ'ים". כלומר פרוסה אחת לחתוך לא עד הסוף הפרוסה הבאה - כך תקבלו כריך קטן. כך לעשות עם כל החצילים. למלא כל "כריך בתערובת הבשר, בעובי 1/2 ס"מ בערך, ולסגור את הכריך. ליטבול בביצה טרופה ולטגן בשמן חם - להניח בצד ע"ג מגבת נייר לספיגה.
להכין רוטב - 1 פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות. (לחילופין אם לא רוצים חריף - לקחת פלפל מתוק) ולטגן במעט שמן, להוסיף פרוסות דקות של בצל, להוסיף מים (בערך כוס וחצי - שניים) מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, מעט חריפה, מעט רסק עגבניות. להביא לרתיחה ולהעביר לאש קטנה - להכניס את פרוסות החצילים המטוגנות לתוך הרוטב ולבשל על אש קטנה בערך כ- 20-30 דקות - תלוי בכמות. - עם סיר מכוסה למחצה. אפשר להגיש עם לחם טרי לספיגת הרוטב, או אורז, או תפ"א בכל צורה, או קיטניות לסוגיהן - טעים מאוד חם, פושר ואפילו קר.
מתאים גם לסנדוויץ פיתה - אבל תיזהרו - נטייה לשים רוטב יכול ללכלך אתכם.
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש, כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ? הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות! חדש חדש בישראל סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון! http://www.tako.co.il
|