בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
גַ'זַר מחשי جزر
גזר  ממולאה
 
 
 
החומרים :
10 גזרים הנוניים
חצי קילו בשר חתוך בקר לקוביות קטנות קטנות
11/2 כוסות אורז ארוך שטוף ולא מבושל
4 כפות שמן זית
2 בצל יבש קצוץ דק מאד
2 כפות רסק עגבניות
חופן פטרוזליה קצוצה
מלח
1 כפית בהרט
1 כפית כורכום
שמן לטיגון
 
אופן האכנה :
הכנת הגזרים למילוי :
רוחצים את הגזרים ומורידים להם את הקצה של הגבעול.
יוצרים חור במחשיר מיוחד לריקון ירקות, בכל גזר ושולפים החוצה את תוך הגזר,
(כך בזהירות מרוכנים את תוך כל הגזרים).
 
הכנת המלית :
מטגנים את הבצל ב 4 כפות שמן זית עד שישחים, מוספים את הפטרוזליה והבשר לטיגון קצר.
מעבירים את התערובת עם השמן לתוך קערה ומוסיפים את הארז,
התבלינים  ובוחשים .
 
הכנת המנה :
ממלאים כל קגזר  במלית לא בצפיפות כדי להניח מקום לאורז לתפוח.
מטגנים את הגזרים  הממולאים בשמן עמוק עד שהגזר מקבל מסביב גוון מטוגן יפה .
מוצאים מהשמן ומניחים את הגזרים  בסיר רחב זה לצד זהבשכבה אחת,
בקערה קטנה מערבבים את רסק העגבניות עם שתיי כוסות מים עם מלח, וומעת שמן מהטיגון
(לא חייבים אך השמן מוסיף טעם לתבשיל).
ויוצקים את הנוזלים על הגזרים (ברתיחה הראשונים המים חייבים לכסות את שכבת הגזרים),
 ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שעתיים.
או לחילופין בתנור שחומם ל 140מעלות שלוש שעות שכל הנוזלים יגמרו להוריד מהאש.
(אין צורך ברוטב לתבשיל הזה)
מגישים חם.
 
 
 
מקור המתכון: גולשים
 
 
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
 
הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
חדש חדש בישראל
סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!
http://www.tako.co.il
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה