לִפְת מחשי لفت
לפת ממולאת
גם הלפת מתאימה וטובה קירק ממולאה,
התעם מיוחד ומריר אך תענוג של מנה.
החומרי : 8 י"ח לפת בגודל בנוני 500 גר בשר כבש טחון גס 2 ביצי 1 כפית מלח 1/2 כוס צנוברי קצוצי 1/2 כוס צנוברים קלויים 3 בצלים גדולי קצוצי דק 1 צרור גדול פטרוזליה קצוצה 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית גדושה "בהרט" 5 כפות רסק עגבניות 5 כוסות מים 2 כפות אבקת מרק בצל 1 כפית סוכר 6 כפות שמן זית פרורי לחם או אורז או בורגול גס הכמות לפי הצורך, שכל התערובת תמלה את כל הלפתות (3/4 מגובה הלפת)
אופן ההכנה; רוחצים ו"מברקים" את הלפתות [לא קולפים אותם] חותכים את ראשי הלפת, ומרוקנים את תוכנם בזהירות באמצעות כפית או כלי מיוחד. מטגנים במחבת משומנת בשמן זית את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את בשר הכבש ומפוררים ומטגנים את הבשר עד שישחים. מורידים מהאש ומקררים, מוסיפים את פרורי הלחם ומערבבים . מוספים את הביצים , הפטרוזיליה והצנוברים, מתבלים במלח, בפלפל ובהרת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ממלאים את כל הלפתות (3/4 מגובה הלפת) בסיר כבד ורכב מכניסים את המים, הרסק, הבקת המרק, הפלפל, והסוכר, מביאים לרתיחה. מעמידים את הלפתות כשהפתח כלפי מעלה בשכבה אחת צמודות שלא יתפזרו. (לבחור סיר מתאים) במידת הצורך להוסיף מים עד לגובה הלפתות. ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, ומעברים לתנור בחום 160 מעלות למשך 3 שעות. לבדוק שישאר רוטב לא ליבש ! להגיש בצלחת שטוחה ועל כל לפת מוזגים מהרוטב הסמיך.
מקור המתקון: גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|