החומרים:
שני קילו גבעולי חרשוף מנוקים
קילו בשר בקר תחון
בצל מטוגן משני בצלים בינוניים
שתי ביצים
חצי כוס פירורי לחם או קמח מצה
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס שמן קנולה
פחית קטנה של רוטב עגבניות
מים לכיסוי
אופן ההכנה:
ניתן לקנות בשווקים, ובעונה בלבד, גבעולי חרשוף מנוקים,
כך שלא צריך להתעסק עם הקוצים שלהם, רק לשטוף היטב.
לאחר השטיפה קוצצים את הגבעולים לגודל של 10-12 סנטימטרים,
ומבשלים במים רותחים ומומלחים במשך כ-15-20 דקות.
הם צריכים להיות מבושלים אבל לא רכים! לכן, נא להשגיח בזמן הבישול.
בתום הבישול הראשוני, מערבבים את הבשר עם הבצל המטוגן,
כך שתיווצר מין חבילה קטנה. עוטפים את "החבילות" הקטנות והממולאות
בבשר בבלילת הביצה ופירורי הלחם, ומטגנים עד שיזהיבו.
לאחר הטיגון מניחים את הגבעולים הממולאים בבשר בתוך סיר רחב ,
מערבבים מים (בערך 4 כוסות מים שיכסו את הממולאים) עם רוטב העגבניות,
המלח והפלפל, מביאים לרתיחה, ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה, או אפילו
בתנור, בחום נמוך. יוצא מעדן מהמם.