x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
 בשר עם חרשוף
 
 
החומרים:
שני קילו גבעולי חרשוף מנוקים
קילו בשר בקר תחון
בצל מטוגן משני בצלים בינוניים
שתי ביצים
חצי כוס פירורי לחם או קמח מצה
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס שמן קנולה
פחית קטנה של רוטב עגבניות
מים לכיסוי
אופן ההכנה:
ניתן לקנות בשווקים, ובעונה בלבד, גבעולי חרשוף מנוקים,
כך שלא צריך להתעסק עם הקוצים שלהם, רק לשטוף היטב.
לאחר השטיפה קוצצים את הגבעולים לגודל של 10-12 סנטימטרים,
ומבשלים במים רותחים ומומלחים במשך כ-15-20 דקות.
הם צריכים להיות מבושלים אבל לא רכים! לכן, נא להשגיח בזמן הבישול.
בתום הבישול הראשוני, מערבבים את הבשר עם הבצל המטוגן,
כך שתיווצר מין חבילה קטנה. עוטפים את "החבילות" הקטנות והממולאות
בבשר בבלילת הביצה ופירורי הלחם, ומטגנים עד שיזהיבו.
לאחר הטיגון מניחים את הגבעולים הממולאים בבשר בתוך סיר רחב ,
מערבבים מים (בערך 4 כוסות מים שיכסו את הממולאים) עם רוטב העגבניות,
המלח והפלפל, מביאים לרתיחה, ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה, או אפילו
בתנור, בחום נמוך. יוצא מעדן מהמם.

 

 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה