בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

פילפלים ממולאים

המתכון אסלי פשוט ללא תיבול מיותר,
כפי שמכינים אותו בבית הערבי .
 
 
החומרים :
5-6 יח' פלפלים ירוק בהיר
למילוי:
1 כוס אורז ארוך שטוף ומיובש
1/2 ק"ג בשר עגל חתוך לקוביות קטנות
2 יח' עגבניות מקולפות וחתוכות לרבועים בנונים
1/2 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריק (מתור או חריף לפי התעם)
כפית מלח

לרוטב:
מים עד לגובה הפלפלים
כפית פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
מלח

אופן ההכנה:
פותחים פתח בחלק העליון של הפלפל, ומנקים את תוכנו.
מערבבים את כל חומרי המילוי, וממילים את הפלפלים עד בערך ל 2/3 מגובהו.
מסדרים את הפלפלים בסיר רחב שפתח המילוי כלפי מעלה, מערבבים את חומרי הרוטב,
ומוספים לסיר עד לגובה הפלפלים.
סוגרים את הפלפלים עם הכיפה שנוצרה מהפתח שחתכנו בתחילה.
מבשלים בסיר מכוסה למשך שעתיים על אש נמוכה .
להוסיף מים במידת הצורך כדיי שיישאר לנו מעת רוטב.
 
 
מקור המתכון:
גולשים
 

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה