בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
קובה ניהי
ניהי פרושו נע (לא מבושל)
יש כמה צורות הגשת למנה הקובה ניהי, תלוי הטבח שמגישים אותה.
לרוב החומרים דומים בכל המגזרים, אך שונים בטעמם.
האסלי - את הקובה ניהי מגלגלים בידיים וישר לפה !
 
 
 
החומרים:
שמן לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ דק דק
1 ק"ג עגבניות כלופות
350 – 500 גרם בורגול דק
2 עגבניות גדולות
צרור גדול פטרוזיליה
1 פלפל אדום חריף טרי (או יותר, לפי הטעם) , נקי מגרעינים
פפריקה מתוקה לפי הטעם
כמון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
מנטה יבשה לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם
שמן זית לפי הכמות הרצויה
300 גרם פילה בקר או עגל (או תערובת של שניהם),
נקיים משומן וקצוצים דק ביד או במעבד מזון גס

אופן ההכנה :
אפשרות א - קובה בצלחת
מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
קולפים וחוצים את העגבניות, מסלקים את הגרעינים בכף וקוצצים דק.
מוסיפים את העגבניות למחבת ומבשלים כחצי שעה, עד שהן מתרככות
ונוצר רוטב סמיך.
שוטפים את הבורגול תחת מים זורמים ומסננים. מניחים את הבורגול בצלחת שטוחה,
יוצקים עליו את רוטב העגבניות החם ומניחים בצד עד שהבורגול סופג את הרוטב,
והרוטב מתקרר.
מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ומנטה ומוסיפים מיץ לימון.
לשים את הבשר מוספים מלח,פלפל, אם העיסה יבשה מוסיפים קצת שמן.
מנחים את הבשר על הבורגול בשחבה של 1/2 ס"מ.
קוצצים את שתי העגבניות הנוספות, הפטרוזיליה, והפלפל החריף,
ומניחים על ההבשר, מתבלנים במלח ומגשים.
 
אפשרות ב - קובה ממולה
מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
קולפים וחוצים את העגבניות, מסלקים את הגרעינים בכף וקוצצים דק.
מוסיפים את העגבניות למחבת ומבשלים כחצי שעה, עד שהן מתרככות
ונוצר רוטב סמיך.
שוטפים את הבורגול תחת מים זורמים ומסננים.
מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים עליו את רוטב העגבניות החם מערבבים ומניחים
בצד עד שהבורגול סופג את הרוטב, והרוטב מתקרר. בקערה נפרדת קוצצים את שתי
העגבניות הנוספות, הפטרוזיליה, והפלפל החריף, מוסיפים את הבשר מתבלנים ולשים היטב.
חוזרים לקערת הבורגול אם העיסה יבשה מוסיפים קצת שמן. לשים קצת וצרים קציצות (קובות).
ממלאים את הקובת בעיסת הבשר, מנחים בצלחת שטוחה יוצקים מעת שמן זית
ומפזרים פטרוזליה קצוצה ומגישים.
אפשרות ג - קובה בעיסה
מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
קולפים וחוצים את העגבניות, מסלקים את הגרעינים בכף וקוצצים דק.
מוסיפים את העגבניות למחבת ומבשלים כחצי שעה, עד שהן מתרככות
ונוצר רוטב סמיך.
שוטפים את הבורגול תחת מים זורמים ומסננים.
מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים עליו את רוטב העגבניות החם מערבבים ו
מניחים בצד עד שהבורגול סופג את הרוטב, והרוטב מתקרר.
מוסיפים את הבשר לתוך העיסה, מוספים פטרוזליה קצוצה תבלנים ולשים היטב.
ואז ליצור את הקציצות, מנחים בצלחת שטוחה יוצקים מעת שמן זית
ומפזרים פטרוזליה קצוצה ומגישים.
 
מקור המתכון :
גולשים
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה