בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
תַתְבִּילֶה - تتبيلة
או חַאשוֶיתּ אוּזֶי
אורז עם בשר וצנוברים
 
 
 
החומרים :
1 ק"ג בשר שמן חתוך קטן קטן
2 כוסות אורז ארוך שטוף ומסונן
11/2 כפית תערובת בהרת
3/4 כוס שמן זית
50 גרם צנוברים קלויים
100 גרם צנוברים לא קלויים
50 גרם שקדים מולבנים וקצוצים גס
4 כוסות מים חמים
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כוס גרגרי רימון מתוק (לא חייב)
 
אופן ההכנה:
מחממים את השמן לחום גבוה מאוד, מכניסים את הבשר ומערבבים
במרץ כדי להפריד בין החתיכות, מכניסים את השקדים והצנוברים,
הלא קלויים, וממשיכים לטגן.
עד שהכל משחים היטב (לא לשרוף) מוספים את המלח ומערבבים.
מוספים לבשר את האורז, התבלינים, ואת המים.
מבשלים על אש נמוכה 15 דקות, מורידים מהאש,
פותחים את מכסה הסיר מערבבים ומכסים במגבת
או בד נקי אחר ומעל את מכסה הסיר,
מגישים לאחר 10 דקות כשעל המנה מפזרים
את הצנוברים הקלויים
בעונה מפזרים גם רימון מתוק.
 
 
מקור המתכון : גולשים
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה