תַתְבִּילֶה - تتبيلة
או חַאשוֶיתּ אוּזֶי
אורז עם בשר וצנוברים
החומרים : 1 ק"ג בשר שמן חתוך קטן קטן 2 כוסות אורז ארוך שטוף ומסונן 11/2 כפית תערובת בהרת 3/4 כוס שמן זית 50 גרם צנוברים קלויים 100 גרם צנוברים לא קלויים 50 גרם שקדים מולבנים וקצוצים גס 4 כוסות מים חמים 1 כפית מלח 1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כוס גרגרי רימון מתוק (לא חייב)
אופן ההכנה: מחממים את השמן לחום גבוה מאוד, מכניסים את הבשר ומערבבים במרץ כדי להפריד בין החתיכות, מכניסים את השקדים והצנוברים, הלא קלויים, וממשיכים לטגן. עד שהכל משחים היטב (לא לשרוף) מוספים את המלח ומערבבים. מוספים לבשר את האורז, התבלינים, ואת המים. מבשלים על אש נמוכה 15 דקות, מורידים מהאש, פותחים את מכסה הסיר מערבבים ומכסים במגבת או בד נקי אחר ומעל את מכסה הסיר, מגישים לאחר 10 דקות כשעל המנה מפזרים את הצנוברים הקלויים
בעונה מפזרים גם רימון מתוק.
מקור המתכון : גולשים
|