בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מַקלוּבָּה مقلوبة
 בשר  עגל  וירקות
מצוין לבישול גם עם כבש,
 אך לאלו שלא אהבים את בשר הכבש,
אפשר לאנות מהמנה גם עם בשר עגל טרי.


 
 
המצרכים :
1 ק"ג בשר עגל (סידריה או צלעות) חתוך לקוביות גדולות
3 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות עבות
2 חצילים גדולים פרוסים,לפרוסות עבות
6 בצלים בינוניים, 5 מהם פרוסים לפרוסות עבות והחמישי קצוץ דק
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בנוניות
3 עגבניות חתוכות לפרוסות
3 כוסות אורז פרסי ארוך שטוף היטב ומסונן
6 כוסות מים
1 כוס חומוס לאחר השריה ומבושל עד לרכוך
2 כפות גדושת אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפיות גדושות של תבלין בהראת,
1 כוס צנוברים מטוגנים
11/2 כוסות שמן זית לטיגון
 
*להכין קערות זמניות לפני סידור הסיר כל סוג בכערה נפרדת !  עד לסידור הסופי.
 
אופן הכנה:
מחממים בכלי לטיגון את השמן . כשהוא חם, מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים
עד שיזהיב , מכניסים את קוביות הבשר, ומשחימים אותן מכל הכיוונים כדי 'לסגור'
אותן.
מוצאים את הבשר והבצל ללא השמן לסיר בישול קטן (לא לזרוק את השמן !),
מוסיפים כוס מים, מבשלים על אש נמוכה, סוגרים את המכסה,
יש לבשל את הבשר במשך כשעתיים על אש נמוכה, עד שיתרכך.
להוסיף מים חמים לסיר, רק למניעת חריכה .
בינתיים מתחילים להכין את הירקות.
פורסים את החצילים, בוזקים עליהם מלח גס בנדיבות, ומניחים במסננת
לפחות שעה, שיגירו נוזלים.
מטגנים בשמן את הדלעת מכל הצדדים, ומעבירים לקערה ,

מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה - רקעד לקבלת מעטה חום, מעבירים לקערה .
מטגנים את פרוסות הבצל בשלמותן - לא מפרקים לטבעות, רק עד הזהבה,
ומעבירים לקערה .
עם יש צורך מוספים שמן ומטגנים בשמן חם מאד את פרוסות החציל לאחר שיבשנו
אתם במגבת , טיגון עד להשחמה.
מכניסים את האורז לסיר בישול (לאורז בלבד) מוספים כף אבקת מרק עוף,
2 כפיות תבלין בהרט, 100 גר' צנוברים, את כוס גרגירי החומוס וארבע כוסות מים,
מבשלים עד שכל המים נספגים (חצי בישול) מכבים.

הכנה וסידור סיר הבישול :
 (מסדרים שכבה שכבה)
בסיר רחב, בעל תחתית עבה, שמים קצת שמן זית.
תחילה מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה  עיגולים עיגולים.
מעליהן מסדרים את טבעות הבצל המטוגן, מעל הבצל מוספים שליש מכמות האורז המוכן,
ומעל האורז מפזרים את הדלעת המטוגנת, מוספים פרוסות העגבניות ומכסים בעוד
שכבה של חצי מכמות האורז.
מכסים את האורז בחצילים ומעל מפזרים את קוביות הבשר ללא הרוטב  ולבסוף מוספים את
יתרת האורז, יוצקים על התבשיל את הרוטב של הבשר בתוספת  2 כוסות מים רותחים,
אם יתרת הבהרט, אבקת העוף והפלפל.(שכבת האורז העליונה תשמור על הבשר שלא יתיבש.
שמים את הסיר על אש גבוהה לא להגיע לרתיחה שהשכבות לא יתערבבו !!!.
מחממים על אש בנונית למשך כחמש דקות, ואז מעברים לתנור בחום
בינוני 170 מעלות למשך 4 שעות לפחות.
מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח מעט ולהתקרר. הוא אידאלי להגשה כשהוא
פושר על גבול חם ולא כשהוא מהביל.
להגשה - מכסים את פי הסיר במגש גדול או בתבנית גדולה יותר מפתח הסיר.
אופחים את הסיר עם המגש ומנערים כדי שהתבשיל יעבור בשלמותו למגש, 
מגשים את התבנית עם השכבות אל השולחן.
 
 
מקור המתכון :גולשים
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה